1/4 avklarat

Ska man gå efter statistiken så har jag nu levt ungefär en fjärdedel av mitt liv. Jag hatar att se på det på det sättet. Det leder mig direkt att tänka på vad jag har åstadkommit. Den tanken i sig är inte speciellt komplicerad eftersom jag helt enkelt inte har åstadkommit något speciellt. I stort sett hela mitt liv hittills har gått ut på utbildning.

På det sociala har jag aldrig riktigt haft enorm framgång. Jag har aldrig riktigt haft många bra vänner. Kompisar har jag haft, men det är inte samma sak. Jag rangordnar vänner närmare än kompisar. Nu har jag i stort sett bara en nära vän kvar, alla andra är borta - jag har inte många att umgås med längre. I feel kinda isolated.

Jag hoppas att jag får jobb snart så jag kan sysselsätta mig och tänka på annat. Som det är nu har jag rätt mycket tid till att tänka på det mesta - vilket jag också gör. På gott och ont. Jag tänker på vilka förmågor och talanger jag har. Alla vill ha någon form av estetisk talang som man kan visa upp - antingen att man är bra på att rita eller att man är musikalisk av sig.

Jag kan inte rita, eller jag kan rita men jag kan inte rita det jag vill kunna rita.
Jag kan inte spela något instrument, och jag har försökt lära mig - utan framgång,
Jag kan inte sjunga, verkligen inte.
Jag kan inte använda mig av hantverk, alltså inte sy eller snida.

Jag är estetiskt talangbefriad, men det kan jag leva med. Jag försöker fortfarande lära mig spela gitarr, och jag har bestämt mig för att lära mig. Utöver de estetiska talangerna som jag inte har, så har jag dock rätt många sociala talanger och.... "mentala" (?) talanger - alltså jag har förmågan att kunna uttrycka mig nästan som jag vill i både text och tal. Jag vet inte vart jag ska söka mig för att använda mig av det.

En annan talang jag har är att jag har lätt att lära mig teoretiska saker. Det har jag haft med mig under hela min skolgång. Jag har blivit kallad pluggis i många år - men har aldrig sett mig själv som en pluggis och heller aldrig uppfyllt de "officiella" kriterierna för att passa in på den beskrivningen. Jag har bra minne på den fronten, men jag är helt befriad från förmåga att lära mig något inom naturkunskapens matematik. Jag har aldrig tyckt om matematik, jag har alltid haft a special thing för mer samhällsinriktade ämnen och språk. Kanske ska söka in på den yrkesbanan i framtiden efter att ha provat på olika saker? Time will tell.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Bloggdesign|Dessan