EU, den rackarn'

Jag tror, och hoppas, att ingen har missat att Sverige är medlem i EU. Om så är fallet kan du sluta läsa redan här. Ni andra som antagligen vet om detta får gärna fortsätta läsa, annars kan jag sluta skriva redan här.

Som ni då vet innebär medlemskapet i EU att massor styrs EU-centralt. Vissa brottsmål kan tas till EU-domstolen och så vidare. Det senaste som ligger för dörren är att införa en EU-standard för "lätthanterliga" produkter i form av burkar, flaskor, tetror och liknande.

Jag kan inte påstå att jag är speciellt positivt inställt till att EU styr så mycket av det jag anser att staterna ska styra individuellt, och detta är bara ytterligare ett steg i fel riktning. Om det ska införas en standard så borde det vara upp till den enskilda staten och inte vara något som kan påtvingas.

Förvisso innebär en EU-standard att folk med t.ex. jättesmå händer, eller kanske bara en hand, kan åka vart som helst inom EU och fortfarande veta att samma mått existerar i hela unionen. Å andra sidan anser jag att det är ett slöseri med tid och pengar att sitta och diskutera huruvida standarsmått skall införas, och i sådana fall vad måtten ska vara.

Onödigt säger jag, lägg tiden och pengarna på något vettigt istället. Eller lägg dessa pengar på något vettigt som redan är i görningen. Det verkar lite dumt att starta befängda och fullständigt vansinniga utredningar "bara för att".

Kommentarer
Postat av: Brewitz

Såg det på TV. "Vissa kvinnor kan inte hälla med en hand ur en 2-liters cola" omfgrofllolzorz!

2008-05-16 @ 13:19:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Bloggdesign|Dessan