Så enkelt

Mitt liv är monotont. I alla fall för tillfället. Nästa vecka börjar jag med kickboxningen igen, en längtan som suttit i sedan jag slutade för tre år sedan. Min tid för annat än skola, mat och träning lär vara noll, men då slipper jag tänka på att jag hatar folk.

Att jag hatar folk blir allt mer tydligt ju mer jag beblandar mig med detta naturens otyg. Sociologer säger att människan är ett flockdjur, men i dessa flockar verkar det råda total anarki. Struktur finns inte, det är var och en för sig. Detta faktum är säkert inte på något sätt nytt för dig, och du har säkert inte lust att gå runt och tänka på det heller.

Är du inte en del av problemet så är du en del av lösningen. Det betyder att så länge du inte bryr dig löper du stor risk att bete dig på samma sätt, och därmed lägger du dig själv i kategorin "en del av problemet".

Jag vill se mig som en del av lösningen, men ju mer jag funderar desto tydligare verkar det vara att jag är en del av problemet. Enkelt, egentligen. Som med det mesta i samhället är beteendet styrt av normer. När en norm blir socialt accepterad slutar folk tänka på den, det bara är. Normen att bete sig lite som man vill i stockholmsrusningen är det ingen som bestrider, ingen tänker på det. Alla bara gör det. Den som avviker från normen blir en del av ett problem i och med att det stör ordningen. Ordning som för övrigt är en lögn.

Så enkelt det vore om jag bara slutade med att bry mig. Om jag lade på mig den korthuggna, norrländska attityden. Om jag accepterade att vi lever i fullt kaos. Att jag lät detta kaos ta över mig. Om jag gav upp den jag är.

Kommentarer
Postat av: 254 Janko

Micke, du behöver beblanda dej med människor men enbart av det motsatta könet och helst de som är lite lätta på foten..så löser du problemet..som blivande läkare kan jag säga såhär ditt inlägg tyder på syndrom i form av fitta-brist ;)

2009-08-23 @ 23:52:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Bloggdesign|Dessan