Semestertider

Bloggen har haft semester och kommer att ha det till på måndag. Då börjar det verkliga livet igen och jag kommer att ha fullt upp med allt som nu finns och kommer att finnas att göra.

Några som också har semester är de vettiga bilisterna. Jag kan inte förstå hur det kan vara så svårt för folk att hålla, till exempel, en jämn hastighet. Man åker på en 70-väg, det går i ungefär 100 kilometer i timmen. Relativt snabbt närmar man sig en bil bakifrån och anpassar hastigheten så att man håller jämna steg med framförvarande.

Nu rullar vi i 70. Nästan. Min mätare visar 70, men jag rullar nästan in i bilen framför. Vad fan är det här, tänker jag. Plötsligt skjuter bilen framför iväg och når hisnande 100 kilometer i timmen. Tack, tänker jag och gör detsamma för att bara några minuter senare stå inför tidigare scenario än en gång.

Samma bil går nu i 70. Nästan. Uppförsbacken går trögt och bilen framför kämpar för att klara den utan att sjunka under 50. I nästkommande nedförsbacke är hastigheten åter uppe i 100. Jag trummar på ratten och kramar den metodiskt.

På en lång raksträcka går hastigheten ner igen. Till  70. Nästan. Jag kokar och det kryper i skinnet på mig. Vore det inte för alla möten skulle jag köra om.

Till slut ser jag en öppning och trycker gasen i botten. Den trötta 945:ans automatiska växellåda pinnar ned ett steg och lägger i omkörningsväxeln. Motorn vrålar när jag närmar mig 140 och varvmätaren jobbar sig sakta över 5000 varv per minut.

Raksträckan tillåter fortsatt, i förhållande till rådande hastighetsbestämmelser, marginellt högre hastighet. En snäv kurva tvingar mig att sakta ner och efter kurvan bestäms marschhastighet till 100. En stund senare ser jag i backspegeln hur samma bil ligger tätt, tätt bakom. Sedan försvinner den. Sedan kommer den tillbaka igen.

Jag kokar. Jag hatar. Jag suckar och skakar på huvudet.

Det är skamligt att folkvett ska ta semester.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Bloggdesign|Dessan