Avslut

Detta år har gått precis lika fort, i alla fall i efterhand, som förra året och året innan dess. Vad som egentligen gör att tiden går så pass fort när man ser tillbaka på det vet jag inte, men under tiden känns det i många fall som att allting står still. Fenomenet är välkänt och även ofta ganska ovälkommet.

Det optimala om man ville att tiden hela tiden skulle gå långsamt vore att se till att ha tråkigt precis hela tiden. Frågan som då spontant uppstår är om tiden i backspegeln kommer att framstå som längre än föregående år eller ej.

I och med det annalkande årsskiftet kommer också tjatet om nyårslöften. Jag har aldrig avlagt ett nyårslöfte. Någonsin. Kanske beror det på att jag aldrig riktigt har förstått meningen med att lova något som med stor sannolikhet inte är något annat än ett symboliskt och helt meningslöst yttrande endast för sakens skull. Kanske är det för att jag under senare år börjat opponera mig mot fenomenet eftersom jag anser att det är onödigt. Kanske är det en blandning.

Vilken anledningen än är står jag fast vid min åsikt och tänker inte heller i år avlägga ett löfte för sakens skull.

Känns det inte falskt? Varför inte se till att lova sig saker under hela året? Varför inte se till att aldrig lova sig själv något alls? Risken finns trots allt alltid att man sviker sig själv, vare sig det är medvetet eller helt beroende på yttre påverkan.

Vad är det som skulle vara så speciellt med just ett löfte vid nyårsafton? Är det för att det skulle komma att stå för hela det kommande året? Jag kan tänka mig att det i grunden inte är något vanligt löfte.

Efter att ha skrivit ovanstående sökte jag upp kunskapens källa Wikipedia. Denna gav mig ingenting av värde för detta, utan nämnde bland annat följande:

"Nyårslöften är ett löfte som avläggs av en individ på nyårsafton som ett sätt att förändra sin livsstil åt ett håll som ses som positivt. Namnet kommer ifrån det faktum att dessa löften oftast sätts i effekt på nyårsdagen och kvarstår tills målet har uppnåtts, även om många löften förblir ouppnådda och relativt ofta bryts en kort tid efter att de satts."

Ändra sin livsstil åt ett mer positivt håll. Smaka på det. Har man en riktigt osund livsstil och ens överväger att avlägga ett nyårslöfte om bättring, är det inte dags då att rannsaka sig själv? Är det inte läge att kanske överväga att tidigarelägga sitt löfte? Vad vet jag, jag har aldrig avlagt ett. I stay true to myself troughout the year. Mer eller mindre.

Nåväl, detta är årets sista inlägg. Med det ber jag dig fundera en stund. Fundera på dig själv, din livsstil, dina eventuella nyårslöften. Fundera på vad du vill, för all del, inte ska jag diktera något här. Fundera inte alls, om det är vad du vill.

Se förresten Avatar. Gärna i 3D. Great stuff.

Gott Nytt År!


Kommentarer
Postat av: A.

Svar: Jag tror att alla människor är vackra, om man ger dem en chans.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Bloggdesign|Dessan