Their secret

Det är knappast troligt att någon i detta land skulle ha undgått att märka väderläget här. Det snöar. Härligt. Dessutom är det kallt. Samtidigt är det antagligen, och helt säkert, halt precis överallt. När det blåser är det inte bara iskalla vindar som sliter i kläderna, som att det vore nog. Nej, dessutom är det stenhårda iskristaller som bombarderar ansiktet och gör att det sticker och domnar.

Som att det hela vore nog där så är det snart jul också. Jag har inget emot julen, tvärt om tycker jag att det jag själv gör julen till är vad man borde göra. Strunta i allt det kommersiella som julen representerar och istället fokusera på det man har närmast sig.

Jag tog mig en tur till Täby Centrum idag. Man kan undra om alla människor är lediga hela dagarna. Fasansfullt mycket folk, och småbarn i form av fjortistjejer precis överallt. Deras språk, deras klädsel och deras gång karaktäriserar dem. Jag vet inte om jag envisades, eller om det var de som envisades, men de tycktes svärma kring mig hela tiden - som att jag inte kunde undkomma dem.

Jag fick panik. Ett tjejgäng stod bakom mig och tjattrade med sina fjortisdiftonger, högljutt och buffligt. Jag vände mig om och tittade på dem. De tittade på mig på det typiskt bitchiga sättet bara tjejer kan se på en. Sedan gick de iväg och skrattade, antagligen åt mig.

Då slog det mig. Det tjatas ständigt och jämt om jämställdhet, det ska vara lika lön för lika arbete och man ska inte behöva kvotera in folk för att få till en rättvis fördelning. Det känns igen, eller hur?

Män är generellt sett starkare än kvinnor, och kvinnor har generellt sett en bevisat högre smärttröskel. Många aspekter ur jämställdhetsperspektivet har berörts, men jag har aldrig, och jag menar "aldrig", hört detta tas upp.

Ingen pojke, kille, snubbe, man, gubbe eller herre har någonsin kunnat eller kommer någonsin att kunna ge ifrån sig just den där bitchiga blicken. Endast en av det kvinnliga könet kan göra detta. Endast en kvinna kan, så innerligt och medfött, utdela en så kraftig pungspark med blicken. Endast en kvinna kan få en att känna sig så förödmjukad.

Det kommer aldrig att bli jämställt.

Kommentarer
Postat av: A-Palle

Haha, täby centrum. Du borde inte vara där! :D Kommer ihåg nåt inlägg från december förra året också... :D

2009-12-21 @ 16:23:53
URL: http://apalle.blogg.se/
Postat av: Nadia Hagberg

Grymt kul killen!

Du har så galet rätt också.

2009-12-23 @ 18:28:06
URL: http://nadiaahagberg.blogg.se/
Postat av: Brewitza

Tja! Det var ett tag sen! Har du inget för dig nån dag så glid ner till Täby centrum och kliv in på Bokia express där jag jobbar nuförtin så kan vi leka kultiverade! Pözz!

2009-12-26 @ 16:45:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Bloggdesign|Dessan