Varför jag tvättar händerna

Bussfärden hem är ingenting jag brukar se fram emot. Den gångna eftermiddagen var inget undantag, utan den gav mig istället ytterligare anledning att inte se fram emot kollektiva färdmedel.

Tidsfascistisk som föreläsaren är så slutade vi på sekunden, något som brukar resultera i att jag kommer hem ungefär tjugo minuter senare än om vi slutar fem minuter tidigare. I dag var det dock dårarnas paradis i trafiken, något som gynnade mig så till den grad att jag inte missade bussen.

Dagens observation utspelar sig på buss 177, från det att jag steg på vid Solna Station till det att han klev av vid Danderyds sjukhus. Jag satte mig mitt i bussen och såg en äldre herre sittandes i ett av de motriktade sätena längst fram. Han var förmodligen sjuk, för han hostade hela bussresan.

Låt mig ge en kort beskrivning för den som inte är insatt i min lokala geografi. Bussresan mellan Solna och Danderyd tar normalt tio minuter om det är tomt. I dag tog det ungefär femton minuter - alltså ovanligt smidigt med tanke på trafikintensiteten.

Under dessa femton minuter hostade denna herre oavbrutet. Och gissa var han hostade. Just det, i handen. När han sedan hostat upp det mesta av sina lungor och annat smaskigt i näven var det dags att kliva av. Med stor möda greppade han stången med hosthanden och drog sig upp för att sedan masa sig av.

Något reagerade när jag såg det. Hur ska man kunna uppfostra barn till att hosta och nysa i armvecket när samhällets äldsta kör på as if there was no tomorrow...

Kommentarer
Postat av: Nadia

Tur för dig att det handlar om tjugo minuter! Jag får vänta i nästan två timmar innan jag kommer hem om jag missar någon buss...SV: Mitt minne är inte så dumt faktiskt, jag brukar ha koll.

Här fuskas det inte med facebook! ;)

2009-09-30 @ 10:39:28
URL: http://nadiaahagberg.blogg.se/
Postat av: Kotteby

Varför stoppade du honom inte?

Han kanske är källan till svininfluensan.

2009-10-01 @ 00:41:01
URL: http://www.kotteby.se
Postat av: A-palle

Han hade kanske sett Anders budget :D

2009-10-01 @ 00:59:23
URL: http://apalle.blogg.se/
Postat av: bella

Handsprit, det är bra grejer det! Arbetsskada..Och du.. Tackar så mycket! :) :)

2009-10-01 @ 07:31:40
URL: http://bellstaff.devote.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Bloggdesign|Dessan