The kindness of your fellow man, or woman...

Någonting slog mig idag. Detta "någonting" har jag funderat på förut, men antagligen lagt åt sidan på grund av diverse anledningar. Det rör inte det vanliga "störa sig på människor och deras allmänt korkade och oförklarliga beteende", utan något annat - som dock kan härledas till beteende.

Jag har alltid haft väldigt svårt för offentliga toaletter. I skolan tillbringade jag väldigt sparsamt med tid instängd i de klaustrofobiskt små, urinstinkande dödsrummen med diverse klet på både väggar och golv. På jobbet däremot, där är det en annan sak. Toaletterna sköts om bra och det är rent, åtminstone vad som syns vid första anblick. Närmare än just första anblick vill jag inte gå, eftersom eventuella skräckfynd kanske påverkar min framtida anställning eller min psykiska och fysiska hälsa.

Jag var, precis som alla människor någon gång, på toa idag. Då hörde jag det. Någon gick in på toaletten bredvid. Jag hörde locket fällas upp, vätska mot vätska, ett skärp som skramlade, toaletten spola och, direkt efter, en tre eller fyra sekunder lång dusch med vattenkranen. Sedan slamrade det lite och dörren öppnades. Toabesöket varade i ungefär en minut.

Jag tänkte inte på det förrän jag själv hade tvättat händerna och gått därifrån. Tvättade han händerna? Hur noga var han? Det tog mig mångdubbelt längre tid.

Många gånger hör man inte ens kranen. Det skrämmer mig. Det får mig att må illa av tanken att skaka hand med någon som nyligen skakat något annat. Utan att tvätta sig efteråt.

Dags att vakna kanske? Vad händer med bakterierna? De hamnar på dörrhandtag, bord, papper, pennor... någon tar i detta och utan att tänka på det kliar denne sig i ögat eller kanske i näsan. Sedan är det samma procedur igen.

Mumma, helt enkelt.

Bilden kommer från GT Expressen. Foto: Krister Larsson

Kommentarer
Postat av: Palle

Då kan jag passa på att fråga vart bakterierna som "sitter löst" tar vägen? Det första man rör efter toan är möjligtvis locket, om man har ner det. Annars är det kranen, så tvättar man händerna och sen tar man i kranen igen, då kommer ju förfan bakterierna direkt tillbaka till handen!

2010-08-18 @ 03:58:21
URL: http://apalle.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Bloggdesign|Dessan