Mösspåtagning

Mösspåtagningen idag var ju kanon! Tog inte lång tid och så fick man se en helt ny sida av Börje och Kjell! Go for it! Riktigt skönt faktiskt. Innan var det förkrök vid "fontänen" som alla envisas med att kalla den. De som bott i området här vet att det faktiskt heter plaskdammen... badat där oräkneliga gånger. Det som lätt kan konstateras är att Eddie inte har någon som helst tolerans mot alkohol. Men å andra sidan, sitter man och halsar Tequila på morgonen till frukost får man faktiskt skylla sig själv.

Och ikväll är det Tegel som gäller. Vet inte riktigt vilka som ska dit, men den som vet kan väl dela med sig. Vi ses ikväll SA3B! Nåde den som inte kommer...


15.01

Fick nyligen veta att det kanske blir Hirschen istället. Jaha... vad är felet med Tegel? Vet inte om jag hakar in till stan, känns så pass onödigt. Dessutom vet jag inte om jag har remsa så att det räcker, eller pengar som räcker till inträde och allt sånt shit.
Det känns dock rätt trist om jag ska behöva sitta här ensam ikväll... men det gör inget.20.11 - Lurad? Eller vad händer?

"Ferban foo shoo!" Eller hur... som jag förstår det nu så lutar det allt mer åt att alla ska till Hirschen... Abbe ska dit, tydligen ska Angelica, Biggi och Josse dit också. Så det ser ut som att folk kommer att dras med in dit istället, lämnades mig kvar i min ensamhet. Riktigt så allvarligt är det inte, men det känns liksom fruktansvärt onödigt att sitta hemma om det nu skulle bli så; kunde lika gärna ha sagt från början att jag skiter i det och åker till landet istället. Men jag kan svära på allt jag står för att om jag hade gjort det så skulle det bli Tegel, bara för att det ska vara så. Lagen om tingens jävlighet.

Jag och Granberg kom överens om att han skulle ringa mig när han slutade, vilket är runt 22-tiden, och efter det skulle jag ringa Calle och säga hur det blir. Jag vettefan alltså... jag har inte hittat någon remsa så att det blir tillräckligt med stämplar, måste åka buss i morgon också. Vad jag har hittat är det ingen remsa här hemma med 12 stämplar kvar, minst.

Blir det så att det blir Hirschen för de flesta, och ingen ska till Tegel, så får jag väl dra igång typ Deep Impact eller Armageddon eller någon annan film som egentligen inte är bra...
Det spelar ingen större roll hur många som prompt ska till Tegel, bara någon annan från klassen drar dit så är jag på.

Börjar kännas som att man skulle kunna ha gjort någonting mycket mer kreativt av tiden... just nu är det liksom bara att sitta och vänta.

Blir det för jobbigt att sitta och bara vara så kan man ju alltid glädja sig åt skolans "VI HATAR ITEK!" - ramsa. Gång, på gång, på gång... riktigt skönt.


21.49

Ok, nu ser det ut som att det blir Tegel ändå. Emelie, gammal klasskamrat, övertalade Jessica och Anna, också gammal klasskamrat, att haka på dit. Vi försökte övertala Nimet, men det gick lite segt. Det får visa sig om hon kommer med eller inte. Calle är också på med ett gäng på 5 pers, så det kanske blir bra ändå. Ska se om jag kan dra med mig Granberg också. Det blir nog som sagt bra. Sent lät det väl bli. Uppdaterar vid första bästa tillfälle.
I vilket fall kommer jag hålla mig i skinnet, ingen tvekan om den saken.


01.24

Mitt i natten... hemma från Tegel. Fan, alla i klassen var ju typ där! G-Unit, Mr. All-out, Connwald och Steve-O. Några ur Calles posse var där också. Vet inte om Jessica, Anna och Emelie kom. Får se senare när man pratar med dem. Nimet ville i vilket fall inte komma, vilket var rätt trist. I och för sig gick hon ju inte miste om något annat än värsta ferban!

Skönaste på det haket var nog min och Calles konversation:
Jag: Var är resten av klassen?!
Calle: Vaa?!
J: Var är resten?!
C: Va? En gång till!
J: VAR ÄR RESTEN AV KLASSEN!?
Calle plockar upp mobilen ur fickan och säger: Tio i tolv!!

Det blir en pinsam sekund av tystnad, och sen kommer det igen: Eller vad då, hehe?

Så kan det gå med hög musik och alkohol. Men nu är det lasagne som gäller, galet hungrig, och sen TV resten av kvällen. Uppdaterar innan jag ska sova. To all you party animals out there: stay black, stay cool & trevlig Valborg!

Lam insats från SA3B: s sida måste jag säga. Trodde faktiskt att fler skulle dyka upp, men tji fick jag. Hoppas att ni som var på Hirsch hade kul, och att ni kom hem ordentligt!

Ett kort PS bara: Det som kan vara värt att nämna till den som har missat det: G-Unit - Jag, Mr. All-out - Calle, Connwald - Conny och Steve-O - Stephen...


02.37

Nu spelar det noll roll vad folk säger, det är fan sovdags alltså. Ska upp halv 8 i morgon, så jag vill gärna få sova lite i alla fall. Åker till landet, så jag kommer inte att skriva förrän tidigast på måndag. Så jag säger det igen: trevlig Valborg på er allesammans!

Natts!

Phew

Visade sig att det bara var en stukning av handleden. Läkaren uteslöt alla möjligheter till en spricka. Det var ju skönt, men jag måste ändå låta bli att träna på ett tag, så det får läka. En något bister känsla. Men hela dagen är ledig idag! Yes!

Förresten så måste jag få reda på vad det är som gäller i morgon?! När mötas upp var? Snälla sig mig!

Värre skador

Svenskprovet klart. Vet inte riktigt hur det gick, men det tog nästan 2 timmar att skriva på dator. Kändes som att man skrev en massa trams, men det kanske blir bättre än det kändes. Men jag inbillar mig att det gick bra.

Var hos skolsköterskan idag, med min hand. Hon sa att jag bör uppsöka läkare snarast, ifall det rör sig om en spricka eller en rejäl tänjning av ledbandet, vilket det också kunde vara. Fan vad kul. Ska till läkaren i morgon. 140 spänn bara borta. Tur man är försäkrad så det bara är att kräva pengar från försäkringskassan sen!
Det lutar dock åt att det inte blir någon träning på ett tag nu, vilket är ett stort nederlag för min del. Det får bara inte vara en spricka, då blir jag verkligen ledsen. Men ont som fan gör det, så det får helt enkelt visa sig.

Prov och skador

Då så, provet i svenska i morgon. Som tur är får vi skriva på dator, vilket är ovärderligt. Speciellt med skadan jag har lyckats få i handleden. Det är väl klart att en träning inte ska kunna gå helt felfritt? Börjar med att man värmer upp med super-duper-lätt sparring, utan skydd; och vad händer? Jo, man lyckas dra in en spark rakt på den hårdaste punkten på den andra killens armbåge med den allra mjukaste delen av min högra fot. Jätteont blev resultatet. Den är svullen och det gör ont att gå nu. Fan.
Lite senare, panikblockering. Sparken tar på min handled och trycker till den så att jag inte kan böja handen nu. Fan återigen. Hoppas bara att det ger med sig en aning.

Men, om det inte känns så vet man ju inte att man lever, så det är bara ett positivt tecken! Uppdaterar i morgon angående provet.

Förresten, har det dykt upp något nytt angående mösspåtagningen på fredag? Snälla, säg till mig!23.51
Snackade med Simme nyligen. Han reagerade på något i min blogg, i ett av inläggen där jag skrev att jag brukar få reda på allt sist, och efter att det har varit. Han frågade om jag kände mig utanför på något sätt och om det var något jag ville prata om. Riktigt schyst, Simme. Det är vad kompisar gör, ställer upp för varann! Uppskattas verkligen! Ingen annan har ju reagerat på det, eller i vilket fall inte visat någon respons på det i såna fall. Men det kändes i alla fall jävligt bra att se att någon faktiskt bryr sig! Tack för den responsen!

Men nu är det, oavsett vad man säger, sovdags. Hoppas bara att jag inte har lika ont i morgon. Just nu kan jag inte vrida på min högra hand mer än typ 1/5 varv... det känns verkligen inte bra alls. Bara jag inte har fått en spricka eller nåt sånt. Det visar sig i morgon.

Natts på er, allesammans..

Uppföljning

Efter mitt senaste inlägg i vilket jag deklarerade min tanke på att lägga ner bloggverksamheten, och i vilken jag också bad om respons i form av kommentarer, har jag lyckats kirra ihop två kommentarer. Båda säger att jag egentligen inte bör lägga ner verksamheten. Jag ska ha det i åtanke framöver, tack för ert stöd, vad har man vänner till?

Var på Thielska Galleriet med klassen på svenskan idag. Det var väl inte någon jättehit direkt, men det var ändå helt OK. Först och främst skulle man hitta dit, vilket visade sig vara en aning svårare än man hade trott. Men när vi väl kom dit var det nemas problemas. Känns som att man börjar få lite koll på romantik, naturalism och realism, upplysning, impressionism osv. Kan vara bra till provet på onsdag i svensk litteraturhistoria.
Det slutade med att alla drog och det bara var jag, Hank, Nimet och Calle kvar. Som tur var så lyckades vi flörta oss till en skjuts från Hanks sida så vi slapp ta bussen hem, tusen tack för det. Så man fick äntligen åka i hans babyblåaktiga Citroën - det ni!

Och så tack vare det vackra vädret så kom man ju ut och sprang en runda idag, 5,3 km i Ensta; säsongsstart till och med. Det var så långt ifrån roligt man bara kan komma - om man inte med roligt menar att man bara vill kräkas på skiten - men det gick ändå över förväntan. Så på onsdag följer troligtvis 10 km, men det får visa sig, i vilket fall blir det jogging så länge det inte regnar eller är för kallt.

I morgon är det ledigt, resursdag. Sovmorgon? Nee... vem behöver det? Ska upp och iväg och träna vid 07.30. Finns det något skönare än att träna när ingen är där, och man inte behöver stressa? Inte mycket som passar i den genren i alla fall, om ni förstår... Jag gillar det helt enkelt. Många skulle nog skjuta mig om de hörde mig säga det, men jag säger bara "Varsågod och försök, så får vi se vem som går ner först..."

Mösspåtagning på fredag. Jag har fortfarande ingen aning om var "festen" kommer vara, om det blir inne i stan vid T-Centralens "Wannabe Tegel" eller om det faktiskt blir Tegel här. Återigen, vet någon om det blir något enskilt med klassen, säg till för guds skull! Hur ofta är det mösspåtagning, man kan ju inte missa det! Men det blir väl som vanligt, ingen säger något till mig i skolan, på msn; ingen ringer och så sitter jag där, ensam i mörkret och ser på sorgliga filmer innan jag slutligen gråter mig till sömns. En aning överdrivet kanske, men ni förstår principen. Det är inte så jävla kul att få reda på allt i efterhand. Även jag, med mitt förhållandevis kalla yttre, har ett varmt inre med starka känslor. Tänk på det ni.

Slutligen kan jag inte låta bli att nämna dagens irritation. Hämtade ut mitt paket idag, som jag nämnde i ett tidigare inlägg. När jag kommer till Posten, på Metro, och ska hämta paketet, så står det en milt sagt asgrinig "dam" (?) bakom disken. Lite nervös och osäker ifall hon kommer spruta eld på mig eller klyva mig med sin djävulslaser lämnar jag fram avin och säger att jag ska hämta mitt paket. Efter en snabb glimt på avin såg jag att jag hade glömt skriva på den, varpå jag frågar efter en penna. "Jaha, så du har inte skrivit på den heller? Varför ska du det...?" Och detta sa hon med världens mest dryga och arroganta röst! Hallå? Vad är problemet? Jag hade glömt sätta min signatur på den! Oh nej, från och med i morgon kommer vi få ta emot ass rape av helvetets alla demoner i all framtid! Vafan, var lite trevlig?
Och inte var hon försiktig med paketet hellet, nej, istället för att ställa ner det på vågen så SLÄPPER hon det från typ 10cm höjd! Min tanke var att jag lite diskret skulle sjunka ner genom golvet eller smälta in i väggen och komma ut på andra sidan så hon inte skulle kunna döda mig.
Sen när jag kommer hem och tar ut fakturan ur kartongen ser jag: "Betalning oss tillhanda senast: 22/4-2006". Jaha? Kul. 10 dagars faktureringstid my ass, ärligt! Paketet kom i tisdags, och inte kan man påstå att det idag, har gått 10 dagar sedan i tisdags? Vad tänker de egentligen...? Bara att hoppas att man slipper straffavgift och att man inte blir skickad på arbetsläger...

Dagens plus, oavsett hur man ser det, måste ändå vara MVG: t på historiauppsatsen. Oh yeah! Nu är det bara boigrafin kvar då. Sen är saken biff, varför man nu säger så...22.57
Såg på vädret att det kommer att regna på fredag, och inte ska det vara varmt heller... så allt snack om att sitta och mysa och förkröka vid "plaskdammen"/"fontänen" är passé nu. Men det är klart: att det ska regna på de dagar som betyder något för en är inte mer än naturligt. Liksom traditionen att det ska regna på Tibbles student, vilket det tycks ha gjort de senaste åren. Kan svära på att eftersom allt tycks ändras till det bättre när jag har slutat så kommer traditionen att brytas och det kommer vara "båda-tummarna-upp-väder" varje student. Skulle inte förvåna mig alls.

Såg också på nyheterna att regeringens "utredare" har kommit fram med ett förslag att sänka lönerna till ungdomar och göra fler praktikplatser, vilket skulle innebära att vi som ska börja arbeta nu kommer få ännu fler skitjobb för ännu skitigare lön - och dessutom arbeta med risken att ständigt bli sparkad. Och detta anser regeringens "topputredare" skulle minska den öppna arbetslösheten hos ungomdar. Hallå? Är det bara jag som ser motsägelsen? "Jag vet: vi minskar lönerna så att arbetsgivarna har råd att anställa folk." Varför inte sänka arbetsgivaravgiften istället? Som att lägre löner kommer resultera i minskad arbetslöshet? Kan det inte vara så att sänkt lön kommer att öka antalet svartjobb istället?
Tacka vet jag att väktarutbildning ingår i min befattning när jag rycker in. Så när man muckar kommer man kunna söka ströjobb som väktare direkt om man vill det. Jobba kvällar och helger - OB eller vadå?

Men nu är det schlafdags. Upp tidigt i morgon och träna som sagt. Natts.........


Lägga ner?

Känns inte som man får ut speciellt mycket av att bedriva verksamheten med bloggen. Jag funtar på att lägga ner det, förutsatt att ingen grovt motsätter sig det genom att skriva det i en kommentar. Är det så att någon inte vill att man ska lägga ner, säg till, annars blir det trist för er.

Provet i fredags vill jag inte prata om, det kändes ändå som att jag hade halv koll. Däremot tog det galet lång tid att skriva det, så man lyckades ju fixa till en sen ankomst på engelskan sen. Men men,  vad kan man göra? Jo, förutseende som jag är, så skickade jag ett mail till läraren dagen innan och sa att jag eventuellt skulle komma försent på grund av stort prov.

Mycket vila i helgen då? Nae, inte direkt. Bara idag har jag roat mig med att spätta upp 13 stora stenar på tomten på landet. Igår blev det bara två eller tre stycken. Och nu är sommaren på väg, det var ljust när jag gick hem från träningen, verkligen ljust! Och sommar betyder studenten, nu är det inte långt kvar.

Men som sagt, släng in en kommentar om ni av någon anledning inte vill att jag ska lägga ner. (Jag har ju naturligtvis en egen vilja, så jag kanske trotsar er ändå...?)

Provdag

Prov idag, jättekul. Känns som man kan hela G-delen utan problem, och det känns också som att man har lite koll på resten. Det får gå som det  går.
Engelskan har jag inte läst, det är fan för mycket. Jag har inte haft tid, men läraren förstår säkert. Eller inte...

Hajar inte

Såg en del av Rambo nu. Det är en sak jag inte riktigt kan koppla. Hur fan kan man döpa en film till "First blood 2"? FIRST ... 2!? Det om något är sinnessjukt. Det är ungefär som att säga "det är första gången jag är här, men jag har varit här förut". Logik = noll. Finns det någon som kan klämma en förklaring, you're welcome.

Nu fortsätter samhället efter Men in Black 2 och in på småtimmarna, tillsammans med dess gode vän Engelska C... finns det ett vackrare par? ShC och EnC? Skulle tro det va?

Sköt ditt jobb?

Skulle hämta ett postpaket efter skolan idag. Jag och Steve-O, eller Stephen, glider in på Metro i Centrum för att hämta ut det, och vad händer? Det står en tjej och väntar vid disken, men det är ingen i "mottagningen" på andra sidan. Hon som stod där såg liksom vansinnigt otålig ut, som om hon hade stått där hela dagen typ.
Vi står och väntar ett litet tag, men ingen kommer så vi skiter i det, har väl viktigare saker att göra än att stå där och vänta på någon som inte kommer?! Liksom varför ska man sköta sitt jobb? Public service, my ass. Får hämta paketet i morgon efter skolan istället. Lika bra det.
Och inte blir det någon träning idag heller. Den börjar 19.00, men jag stannar hemma för att plugga sam. Hur det går ska vi inte prata om, men jag har konstaterat att det är svårt att plugga till VG-, och MVG-delen. Man bör ha följt med ett tag med nyhetsrapporteringarna. Det går säkert bra, ska bara läsa svensk utrikespolitisk historia från 1800-talet till idag. Men det är lugnt! Annars freestyle!


Vill även lägga in en rättelse, engelskan är inte på 20 sidor. Det är om möjligt än värre, 28 sidor. Vilka tror hon att vi är? Vad tror hon att vi har att göra på dagarna egentligen? Ingenting? Är det vad hon tror så är det helt ärligt "up yours!". Men nu ska vi vara snälla. Inget förtal eller skitsnack bakom ryggen på folk.


Längtan

Kunde bara inte låta bli att plocka fram mössan. Det är snart verklighet, studenten. Visserligen passar jag inte i den, men det är en detalj som får förbises för ett tag.
Jag tror att det var Eddie eller Abbe som sa igår något i stil med "Fan Micke, om du är nykter på vårt flak kastar vi av dig!". Känns som att folk gaddar ihop sig för att supa ner mig. Oscar sa att han har laddat upp som fan, och väntat på att få se mig riktigt dragen, taggade till hela Estlandsresan, vilket klassen kan intyga att han gjorde... host, rejält, host....
Men snart är det dags. 
                                                     71701-1

Snackade med Delal nyligen, angående provet. Vi, eller snarare hon, konstaterade att det är meningen att man ska ha följt nyheterna de senaste åren för att riktigt kunna hänga med i konflikterna, vilka vi har prov på. Hon försvarade Mickes ställning, att inte vara specifik angående vilken konflikt han skulle ta. Jag kan i och för sig hålla med argumentet: Det är ShC, det ska vara svårt, och att om man går Sam så bör man vara ganska allmänbildad.
Men som sagt, flyger inte det man har läst eller hört, så är det bara att freestyla!                                
                                                    


                                                                          
 

Slapp dag - hektiskt dag

Right, världens slappaste dag? Kanske. Föreläsning på historian med Tore Forsberg, fd SÄPO-anställd, t.o.m. chef för SÄPO. På filosofin var det liksom bara lite repetition. Så egentligen skulle man kunna ha skippat dagen... skulle inte har gjort speciellt mycket.

Men nu är det slappa förbi. Nu är det samhällskunskap som gäller resten av kvällen. Eventuellt.

Jag nämnde igår att jag skrev ett mail till Micke, samhällsläraren, och nämnde också att han inte skulle svara förrän någon gång i januari -07. Det verkar som det inte är helt omöjligt. Inget svar idag. Varje dag som går så kommer vi ett steg närmare min prognos.

Psykologi i morgon! Yes! Redovisa undersökning som är baserad på rimliga grunder. Eventuellt kan relevansen diskuteras, men det behöver vi inte gå in på...14.33
Blir nog en sen kväll idag igen. Kom precis på att vi fick en skön uppgift i engelska, bara att läsa ett fett häfte på ynka 20 sidor. Det är lugnt, inga problem. Om det inte vore för samhällen där det kan vara att föredra att ha något av ett hum om vad man ska skriva. Men det får låta visa sig.

Jag kan verkligen inte påstå att jag gillar detta lands klimat. Finns det något som är värre än att vakna upp, veta att det var störtskönt väder igår, hoppandes på det idag med, dra ifrån gardinerna och se att det bildligt talat vräker ner snöblandat regn? Förbannade skitväder! Tacka vet jag Australien... det är fan dit man ska dra sen.
Till råga på allt vaknade jag 07.45 i morse, tänkte "aj fan, det här är inte alls bra". Kollade på klockan som visade just 0745, och flög upp ur sängen. Väl uppe kom jag på att det inte alls var onsdag idag, att jag inte alls börjar 0810. Svor åt mog själv, nu var dagen förstörd också. Fan man blir ju rent av neurotisk av att gå i skolan...

Skoltrött eller?

Åstadkommit något med samhällen?? Nej, ingenting. Det går inte, helt sinnessjukt. Jag vet inte var jag ska leta för att hitta informationen... skolavslutningen känns inte allt för långt bort, inte heller ovälkommen. Kan inte låta bli att erkänna, inte utan sentimentalitet, att jag kommer att sakna klassen efter studenten. Skönare klass får man verkligen leta efter!

Läste på Josses blogg nyss att hon har hittat hit till min blogg och länkat till den, vilket jag - tekniskt nedrustat som man är - inte har lyckats klura ur hur man ska göra. Men det visar sig. (Vet någon som läser det här kan du vara vänlig och lägga in en kommentar? Eller på annat vis berätta?)

Som sagt så kom ju studentmössorna idag. Vackra är dem, utan tvekan. Känn frihetskänslan när man tar på sig den!
23.02
Den som kom på hela idén med säsongsuppehåll i TV-serier borde helt ärligt skjutas. Vad är det för påtänd pundare som i sin extas kommer på att "jag vet, varför inte irritera folk och få dem att tappa intresset för det hela genom att vänta 4 månader innan vi fortsätter sända serien, när de ändå har glömt allt"? Jag hajar helt enkelt inte. Serien jag talar om är Invasion, som går 21.55 på 5:an. De snackade om att göra uppehåll med Lost på 4:an också, och hade de gjort det skulle jag fan ha gått bärsärkagång! Det är 5 avsnitt kvar! Hallå? Varför uppehåll?!

Men det som gäller nu är den förbannade samhällskunskapen. Det får gå som det går. Flyger det inte kan man alltid freestyla, det brukar fungera.

Nästa fredag är det mösspåtagning. Snacket går om att det är ett all-in med tankarna tillbaka i Estland som gäller, var vet jag inte. Vissa säger T-Centralens "Wannabe Tegel", andra säger "The Real Tegel". Det visar sig. Den som vet; let me know!23.37
Precis läst klart G-delen i samhällen. Det är inga som helst problem. Skrev ett ilsket, men ändå formellt och "vänligt" brev till samhällsläraren där jag beskrev mina tankar om att det hade varit smartare att han istället för att ge oss i uppgift att lära oss tre konflikter utantill, när vi bara behöver kunna två av dem - skulle ha sagt vilken som ska komma på provet, så fick vi välja den andra själva. Men men... som sagt så är han en av tidernas allra oklaraste personer, så det får visa sig om det får någon effekt.

Ett problem är dock att han måste läsa det för att kunna se det... och han är något galet seg på att svara på mail, så förmodligen svarar han någon gång i januari -07. Ska bli spännande att se vad han säger!

Men nu är det sovdags!

Måste bara säga, till Josses förtret och Simmes glädje, att DragonForce - Operation Ground and Pound är galet skön! Sorry Josse... men jag får inte ont i huvudet av den!

Vad är livet utan freestyle?

Redovisningen på engelskan gick ju som smort, allt tack vare lite hederligt freestyle! Satt visserligen uppe till strax efter 00.00 inatt med det, men det blev ändå en hel del improv. Men, vad är livet utan det?

Dagen idag måste, utan någon som helst tvekan, ta plats på top-5-listan över sega dagar. Jag kan inte minnas när jag var så galet trött förut. Drömtydningen var som att sitta och försöka bräcka en sömntablett, nästintill omöjligt att hålla sig vaken. Men nog fasen så gick det! Allt går med vilja. Apropå sömntablett så ska jag ge mig på att dra en och försöka hålla mig vaken, bara för att se att det faktiskt är möjligt.

Satt på religionen med Calle och Oscar och var nostalgisk med minnen ifrån Estlandsresan. Helt sjukt kul. Vi kom fram till att det inte är mänskligt att hinka bärs och Crystal, och en hel del annat också för den delen, som en turstig elefant hinkar vatten. Det finns ingen människa som ser lika dragen ut som den killen... eventuellt Calle när han har kört sitt race med all-in låångt bakom sig. Minnena lever kvar länge.

Det finns dock en sak jag bara inte kan släppa, och det är det faktum att samhällsläraren envisas med att vara den allra oklaraste person på denna jord. Vad är det som skulle vara så svårt med att faktiskt säga vad det är exakt vi ska kunna, eller åtminstone ge oss bra sidor/källor att hitta informationen på? Kan det helt ärligt vara så helvetiskt svårt? När man ser hur han har hjälpt oss, och inte minst när det gällde Projektarbetet, där vi på hela kursen kanske hade 6 möten (max), så leder det en oundvikligen att tro att det omöjligtvis kan vara svårt att vara lärare? Det är ofattbart irriterande.

Dagens ljusglimt, förutom Estlandsminnena, var att studentmössorna kom idag, och att overallerna kommer i morgon. Halva SA3B hade sin egen mösspåtagning utanför huvudentrén, in your face Tibble! Dagens andra ljusglimt var på lunchen. Det var nån skum sörja som kallades kycklinggryta, vet dock inte om jag vill hålla med om det. Granberg kommer och sätter sig vid bordet, han har tagit av "grytan" och frågar Calle om det är gott. Calle har inte ens tittat åt "grytans" håll, utan kör på med pasta och ketchup, varpå Granberg inser det och det blir en smått pinsam känsla i någon sekund innan Biggis börjar garva. Svårt att förstå om man inte var där.
VId samma lunch remenissade jag och Albert om högstadietiden i Näsbydal... det skedde en del sköna grejer där, man var väl inte en ängel direkt...

27 skoldagar kvar nu! Snart...


Skolarbete borde klassas som OB

Helt ärligt, blev precis klar med skolarbetet för dagen... vad är det för skola egentligen? Ska man behöva sitta uppe till midnatt och skriva sina förbannade arbeten? Och så har lärare och "utbildningsorganen" mage att klaga på att samhället är stressigt och att ungarnas koncentration stjäls från skolarbeten, så att de sitter uppe på kvällarna och ser på tv eller kastar bort sina liv på meningslösa spel. Vart tog den hederlige studenten, läs "mig", vägen? Vad hände med skolarbetet? När kom övergången? Jag behövde aldrig sitta uppe så länge förut?
Vad sägs om att kanske se till att de som sköter skolan får sova ordentligt genom att se till att de inte har arbeten som måste göras, och som krockar med andra arbeten som gör att allting skjuts upp och till sist sitter man där, med panikångest upp över öronen och arbetsbörda långt högre.
Istället för att ge alla som studerar på gymnasiet ynkliga 950:- i månaden, varför inte köra på OB? Fan så många fler som skulle sköta skolan då, om man fick 100 spänn i timmen för att plugga. Tänk dig uppsvinget som arbetsmarknaden skulle få, när det kommer en hel generation MVG-elever. Fan vilken konkurrens!

Någon sa till mig för en tid sedan att trean skulle inte vara något annat än repetition, allting skulle vara så slappt, så slappt. Kunde jag "tala" med den personen idag skulle jag ha en del att invända med. J*väla mytoman, att våga påstå att trean skulle vara slapp?
Jag känner mig grundlurad. Ge mig det ljuva studentlivet NU!

Men varför klaga? Det är bara 28 skoldagar kvar. Sen är det schlutt. Ingen mer skola. Välkommen till verkligheten, Herr Arbetslös. Men man rycker ändå in i lumpen i oktober, så vad gör det?

I morgon gäller redovisning i Engelska C, kl. 0810. Jippi! Eller inte. Ska redovisa med Calle två filmer, Nosferatu (1922 eller så) och Evil Dead (1981). Vi håller på med genrer. Sen på eftermiddagen är det Symboler i dröm, text och bild som gäller. Till 1630. Också jippi. Men ett slappare ämne får man leta efter. Tyckte att engelskan var slapp, men oj oj oj... drömtydning var en riktig lyckoträff!

Skola, skola, skola...

Happ, då var det provet avklarat. Det känns ju bra. Däremot tänker jag verkligen inte spekulera i resultatet. Förra gången jag gjorde det var i matte och då kändes det som att det gick asbra, men slutade på 3 poäng över G. Det var inte speciellt hypat.

Än så länge finns det inget att klaga på, dagen har varit helt OK, trots att det var det där provet... egentligen var det tänkt att vi skulle redovisa en undersökning på psykologin i morse, eller ja... förmiddags (kl. 12). Det gick ju bra, för de 2 grupper som gjorde det. Min grupp var inte en av dem. Vi har kommit fram till att det definitivt inte går att göra någonting skolrelaterat under påsklovet, speciellt inte när det rör sig om sista lovet.

Kom faktiskt på en sak som jag är förbannad över nu... samhällsprovet på fredag. Vi ska hitta information till det sjävla. Provet är på Israel/Palestina, Iran och Irak. Frågan är vart man ska vända sig för de relevanta fakta? Läraren föreslog UI (Utrikespolitiska Institutet) som en kanonbra sida. Ta dig nånstans, var fan hittar du den informationen där? Det som står är geografiska fakta, fakta om statsskick och sånt trams. Det skiter väl jag i, det är inte vad jag vill veta! Inte kan man maila heller, snubben svarar liksom inte på veckor... men det är klart; vad har man mail till, det finns ju snigelpost?
Sen har vi det faktum att vi håller på med "nyhetsbevakning" också. Förbannat dumt tycker jag, det är ändå ingenting nytt från gång till gång (måndagar). Alla tar bara upp samma sak hela tiden. Jag och min grupp har om Rysslands och Kinas ställning i Israel/Palestina, Iran och Irak. Läraren påstår sig veta, notera veta, att det finns hur mycket information som helst på ryska ambassadens hemsida. Antingen så blåljuger han oss rakt upp i ansiktet, eller så sitter han och snackar i nattmössan. Få för f*n arslet ur vagnen och gå in på sidan och kolla innan du skickar oss dit! Det finns absolut ingenting! Sug på den karamellen!

Hädanefter hade jag tänkt försöka mig på att hitta "dagens upp/ner", i vilka jag ska försöka sammanfatta dagens höjdpunkt respektive "lågpunkt" (?)... samt om det har hänt något klockrent, att någon t ex har fällt en störtskön kommentar. Det brukar kanske inte hända så ofta, men varför inte hoppas?Jag vet inte om det tillhör bruket att man ska visa sina känslor i bloggen. Hur det än är så tänker jag göra det. Ser ingen större anledning att bara vräka ur mig hat när man kan vräka ur sig kärlek också. Frågan är då om det faktiskt är till någon större nytta, eftersom det faktiskt inte berör någon annan än mig. Men vafan, vi kör på. Dyker det upp något så kanske man nämner det...

Första inlägget

Välkommen till min nya, fina, blogg (haja ironin)! Det finns ju en del grejer i samhället som fungerar som perfekta irritationsmoment... så min första tanke när jag insåg att den småfåniga, men ändå fruktansvärt effektiva bloggvarianten, kunde vara något att avreagera sig med, var att skaffa en.
Jag tänker förmodligen inte nämna några namn i bloggen, i alla fall inte i negativa sammanhang, eftersom det kanske skulle uppfattas som att man hänger ut de människor som man eventuellt stör sig på. Man måste ju tänka på den "personliga intergiteten" i dagens samhälle. Så vi får väl helt enkelt se hur det blir.

Man har ju fallit för grupptrycket och skaffat en nu. Främst var det väl påtryckningar ifrån Josse att fler skulle skaffa en. Josse som för övrigt sköter sin blogg ypperligt, vilket kommer bli svårt att leva upp till, men jag ska göra mitt bästa. Sen måste jag bara säga grattis i efterskott till Ajje!

Jag och teknik... det fungerar inte. Den förbannade dumburken säckade ju ihop tidigare idag... jag kan inte fatta vad det är för fel på fanstyget. Ska prompt insistera på att inte starta efter att ha gått ner i viloläge, så man bara måste starta om den via reset-knappen. Jag tänkte ju bara spela ett litet tag. Så visst, OK, så långt kan jag ändå gå med, saker kan ju faktiskt gå fel. Så dumburken startas om och jag ska starta spelet. Spelet startar och jag ska börja lira online, och vad händer? Jo det är en massa kolsvarta streck över hela bilden.
Självklart uttalar jag en hel del väl valda, dock mindre snälla, ord. Så som följd av det faktum att det är omöjligt att se någonting, så stänger jag ner spelet för att starta om datorn - igen. Och vad händer den här gången då? Vad tror du?
Fanskapet hänger sig igen. Jag hatar datorer, och "hatar" är ett milt uttryck.

Men så är det, är man född under hålet mellan stjärnorna så får man ta det som det kommer. Kanske kan vara bra att sova nu, har ju trots allt prov på två (!!) religioner i morgon. Av någon puckad anledning fick läraren för sig att sätta två prov på samma gång. Smart. Båda tummarna upp!Bloggdesign|Dessan