Skolarbete borde klassas som OB

Helt ärligt, blev precis klar med skolarbetet för dagen... vad är det för skola egentligen? Ska man behöva sitta uppe till midnatt och skriva sina förbannade arbeten? Och så har lärare och "utbildningsorganen" mage att klaga på att samhället är stressigt och att ungarnas koncentration stjäls från skolarbeten, så att de sitter uppe på kvällarna och ser på tv eller kastar bort sina liv på meningslösa spel. Vart tog den hederlige studenten, läs "mig", vägen? Vad hände med skolarbetet? När kom övergången? Jag behövde aldrig sitta uppe så länge förut?
Vad sägs om att kanske se till att de som sköter skolan får sova ordentligt genom att se till att de inte har arbeten som måste göras, och som krockar med andra arbeten som gör att allting skjuts upp och till sist sitter man där, med panikångest upp över öronen och arbetsbörda långt högre.
Istället för att ge alla som studerar på gymnasiet ynkliga 950:- i månaden, varför inte köra på OB? Fan så många fler som skulle sköta skolan då, om man fick 100 spänn i timmen för att plugga. Tänk dig uppsvinget som arbetsmarknaden skulle få, när det kommer en hel generation MVG-elever. Fan vilken konkurrens!

Någon sa till mig för en tid sedan att trean skulle inte vara något annat än repetition, allting skulle vara så slappt, så slappt. Kunde jag "tala" med den personen idag skulle jag ha en del att invända med. J*väla mytoman, att våga påstå att trean skulle vara slapp?
Jag känner mig grundlurad. Ge mig det ljuva studentlivet NU!

Men varför klaga? Det är bara 28 skoldagar kvar. Sen är det schlutt. Ingen mer skola. Välkommen till verkligheten, Herr Arbetslös. Men man rycker ändå in i lumpen i oktober, så vad gör det?

I morgon gäller redovisning i Engelska C, kl. 0810. Jippi! Eller inte. Ska redovisa med Calle två filmer, Nosferatu (1922 eller så) och Evil Dead (1981). Vi håller på med genrer. Sen på eftermiddagen är det Symboler i dröm, text och bild som gäller. Till 1630. Också jippi. Men ett slappare ämne får man leta efter. Tyckte att engelskan var slapp, men oj oj oj... drömtydning var en riktig lyckoträff!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Bloggdesign|Dessan