Uppföljning

Efter mitt senaste inlägg i vilket jag deklarerade min tanke på att lägga ner bloggverksamheten, och i vilken jag också bad om respons i form av kommentarer, har jag lyckats kirra ihop två kommentarer. Båda säger att jag egentligen inte bör lägga ner verksamheten. Jag ska ha det i åtanke framöver, tack för ert stöd, vad har man vänner till?

Var på Thielska Galleriet med klassen på svenskan idag. Det var väl inte någon jättehit direkt, men det var ändå helt OK. Först och främst skulle man hitta dit, vilket visade sig vara en aning svårare än man hade trott. Men när vi väl kom dit var det nemas problemas. Känns som att man börjar få lite koll på romantik, naturalism och realism, upplysning, impressionism osv. Kan vara bra till provet på onsdag i svensk litteraturhistoria.
Det slutade med att alla drog och det bara var jag, Hank, Nimet och Calle kvar. Som tur var så lyckades vi flörta oss till en skjuts från Hanks sida så vi slapp ta bussen hem, tusen tack för det. Så man fick äntligen åka i hans babyblåaktiga Citroën - det ni!

Och så tack vare det vackra vädret så kom man ju ut och sprang en runda idag, 5,3 km i Ensta; säsongsstart till och med. Det var så långt ifrån roligt man bara kan komma - om man inte med roligt menar att man bara vill kräkas på skiten - men det gick ändå över förväntan. Så på onsdag följer troligtvis 10 km, men det får visa sig, i vilket fall blir det jogging så länge det inte regnar eller är för kallt.

I morgon är det ledigt, resursdag. Sovmorgon? Nee... vem behöver det? Ska upp och iväg och träna vid 07.30. Finns det något skönare än att träna när ingen är där, och man inte behöver stressa? Inte mycket som passar i den genren i alla fall, om ni förstår... Jag gillar det helt enkelt. Många skulle nog skjuta mig om de hörde mig säga det, men jag säger bara "Varsågod och försök, så får vi se vem som går ner först..."

Mösspåtagning på fredag. Jag har fortfarande ingen aning om var "festen" kommer vara, om det blir inne i stan vid T-Centralens "Wannabe Tegel" eller om det faktiskt blir Tegel här. Återigen, vet någon om det blir något enskilt med klassen, säg till för guds skull! Hur ofta är det mösspåtagning, man kan ju inte missa det! Men det blir väl som vanligt, ingen säger något till mig i skolan, på msn; ingen ringer och så sitter jag där, ensam i mörkret och ser på sorgliga filmer innan jag slutligen gråter mig till sömns. En aning överdrivet kanske, men ni förstår principen. Det är inte så jävla kul att få reda på allt i efterhand. Även jag, med mitt förhållandevis kalla yttre, har ett varmt inre med starka känslor. Tänk på det ni.

Slutligen kan jag inte låta bli att nämna dagens irritation. Hämtade ut mitt paket idag, som jag nämnde i ett tidigare inlägg. När jag kommer till Posten, på Metro, och ska hämta paketet, så står det en milt sagt asgrinig "dam" (?) bakom disken. Lite nervös och osäker ifall hon kommer spruta eld på mig eller klyva mig med sin djävulslaser lämnar jag fram avin och säger att jag ska hämta mitt paket. Efter en snabb glimt på avin såg jag att jag hade glömt skriva på den, varpå jag frågar efter en penna. "Jaha, så du har inte skrivit på den heller? Varför ska du det...?" Och detta sa hon med världens mest dryga och arroganta röst! Hallå? Vad är problemet? Jag hade glömt sätta min signatur på den! Oh nej, från och med i morgon kommer vi få ta emot ass rape av helvetets alla demoner i all framtid! Vafan, var lite trevlig?
Och inte var hon försiktig med paketet hellet, nej, istället för att ställa ner det på vågen så SLÄPPER hon det från typ 10cm höjd! Min tanke var att jag lite diskret skulle sjunka ner genom golvet eller smälta in i väggen och komma ut på andra sidan så hon inte skulle kunna döda mig.
Sen när jag kommer hem och tar ut fakturan ur kartongen ser jag: "Betalning oss tillhanda senast: 22/4-2006". Jaha? Kul. 10 dagars faktureringstid my ass, ärligt! Paketet kom i tisdags, och inte kan man påstå att det idag, har gått 10 dagar sedan i tisdags? Vad tänker de egentligen...? Bara att hoppas att man slipper straffavgift och att man inte blir skickad på arbetsläger...

Dagens plus, oavsett hur man ser det, måste ändå vara MVG: t på historiauppsatsen. Oh yeah! Nu är det bara boigrafin kvar då. Sen är saken biff, varför man nu säger så...22.57
Såg på vädret att det kommer att regna på fredag, och inte ska det vara varmt heller... så allt snack om att sitta och mysa och förkröka vid "plaskdammen"/"fontänen" är passé nu. Men det är klart: att det ska regna på de dagar som betyder något för en är inte mer än naturligt. Liksom traditionen att det ska regna på Tibbles student, vilket det tycks ha gjort de senaste åren. Kan svära på att eftersom allt tycks ändras till det bättre när jag har slutat så kommer traditionen att brytas och det kommer vara "båda-tummarna-upp-väder" varje student. Skulle inte förvåna mig alls.

Såg också på nyheterna att regeringens "utredare" har kommit fram med ett förslag att sänka lönerna till ungdomar och göra fler praktikplatser, vilket skulle innebära att vi som ska börja arbeta nu kommer få ännu fler skitjobb för ännu skitigare lön - och dessutom arbeta med risken att ständigt bli sparkad. Och detta anser regeringens "topputredare" skulle minska den öppna arbetslösheten hos ungomdar. Hallå? Är det bara jag som ser motsägelsen? "Jag vet: vi minskar lönerna så att arbetsgivarna har råd att anställa folk." Varför inte sänka arbetsgivaravgiften istället? Som att lägre löner kommer resultera i minskad arbetslöshet? Kan det inte vara så att sänkt lön kommer att öka antalet svartjobb istället?
Tacka vet jag att väktarutbildning ingår i min befattning när jag rycker in. Så när man muckar kommer man kunna söka ströjobb som väktare direkt om man vill det. Jobba kvällar och helger - OB eller vadå?

Men nu är det schlafdags. Upp tidigt i morgon och träna som sagt. Natts.........


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Bloggdesign|Dessan