Aj aj aj

Duschade nyss... det var ingen höjdare. Sved på ganska bra...


Nära döden-upplevelse

Schyst dag rent vädermässigt. Pendlat lite mellan svalt och molnigt till soligt och varmt. Dagen har faktiskt varit bra. Till det hände. Vi skulle dra och klippa på ett annat ställe, och jag hoppar upp i släpet. Vi drar iväg, gör en u-sväng och då händer det. Släpet välter. Med mig i. Och en lös gräsklippare med nyslipade klingor, en grensåg och diverse lösa grejer.

Allting går skitsakta. Verkligen ultra-rapid. Jag känner direkt när vänsterhjulet släpper ifrån marken. "Helvete nu välter skiten" tänkte jag. Minuterna innan hade jag gått med bar överkropp, och övervägde att inte dra på mig korttröjan innan vi åkte. Jag tackar tillfälligheten att jag faktiskt tog på mig den. Den är en trasa nu.

Min första instinkt när vi välter är inte att ta emot mig och lindra stöten mot marken, utan att skydda mig ífrån de rakbladsvassa knivarna på gräsklipparen och från sågen som kom störtande mot mig. Som tur var så fortsatte vi röra på oss och skiten dunsade ner i marken precis framför mig. Då dunsade jag ner i marken. Pang! Och eftersom jag låg halft på släpet, som låg på sidan, så släpades jag med kanske två meter. Jag kände hur tröjan trasades sönder och hur huden skrapades sönder. Det gjorde inte ont, men jag kände det tydligt.

Två sekunder efter att jag har smällt i marken, en tid som kändes sjukt mycket längre, så hör jag min arbetskamrat som körde säga något i stil med: "Helvete, fan hur gick det!?". Tror att jag svarade att "det gick bra, tror jag. (vänder ryggen mot och frågar) Vad tror du, hur ser det ut?"

Märkena i asfalten talade sitt tydliga språk. Det var en 40 cm långt, en två cm djup reva i asfalten och diverse skrapmärken. Grejer låg överallt och det såg mycket brutalare ut än det var.

Direkt efteråt satte jag upp på knä, eftersom jag låg ner, och kollade på mina händer. De skakade. Ordentligt. Klart man blev chockad. Kan inte tänka mig hur min kollega känner sig. Hoppas han inte mår allt för dåligt, det var inte hans fel.

Det som hände var att släpet är ledat precis vid kroken så hela släpet kan vrida sig kring sin egen axel. Det ska egentligen inte vara så, det ska finnas en spärr och den ska dessutom vara svetsad. Men det är Jungs vi talar om. Släpet är dessutom för smalt för sin höjd, och det är dessutom ett traktorsläp. Men men...

Nu såhär i efterhand inser jag hur nära det var att jag kanske skulle ha dött. När jag såg mig om så kunde jag se att jag hade landat inte mer än en decimeter ifrån en hög trotoarkant. Have vi vält bara en tiondels sekund senare så hade jag slagit i huvudet där. Jag vill inte tänka på hur det kunde ha gått. Det är en märklig känsla att ha varit så nära. Det går inte att beskriva.

Tog bilder direkt när jag kom hem, som försäkringsbevis. Sätter in dem nedanför.Bild 1
Den första bilden visar bara en del av såren...


Bild 2
Armbågen tog lite stryk också. Den är för övrigt svullen och värker som fan nu.

Val -06

Nu börjar det närma sig. Första valet för de flesta av oss studenter. Vi blir ständigt pumpade med valpropaganda. Det här är bra. Det här är inte bra. Vi lovar dittan och dattan. Bla bla bla. Vad har partierna faktiskt hållit av sina vallöften från tidigare val?

Är det fler som känner sig kluvna inför valet? Vet ni vad ni ska rösta på? Jag har ingen aning, och jag vet inte om jag kommer rösta överhuvudtaget.

Som det svenska partisystemet är uppbyggt så säger alla att vi ska vara glada över att vi har en så pass stor valfrihet. Vafan, öppna ögonen! Som det ser ut så har vi två val: rött eller blått. Spelar ingen roll vilket parti vi stödjer just nu, Kd, Fp, C...=M. V, Mp...=S. Så är det. Inga av partierna har sina utspikade ideologier kvar. Allt för mycket har gått förlorat i en ström av aldrig sinande kompromisser.

Vårt partisystem liknar allt mer det amerikanska: vi har två stora block, och sedan har vi en massa nykomlingar i form av populistpartier. Tack vare att missnöjet breder ut sig bland befolkningen och allt fler populistpartier dyker upp som fler och fler fattar tycke för, så kommer det till slut bli omöjligt för partierna att ensamma få majoritet i valet.

Men hoppsan! Vi är redan där! Alliansen och vänsterblocket. Det är ett faktum.

Men vad det jag... jag har aldrig varit speciellt intresserad av politik. Det är bara en jävla massa skitsnack på akademikernivå och lögner. Smutskastning hit och dit. "Du är dum"-snacket. Får väl se hur det slutar. Det här är min åsikt.


Hoppas att ni som var hos Simme i fredags hade kul. Önskar jag hade sett att han skulle ha sammankomst tidigare, innan jag skulle sova... I vilket fall hoppas jag som sagt att det var kul. Hoppas att allting går smärtfritt för dig, Simme. Best of luck!

Minsann

Såg precis att Simme hade skrivit att det ska vara femkamp och mat hos honom ikväll. Synd att jag inte såg det förräns nu när jag ska sova. Hoppas ni hade det kul, ni som läser det här och som var där. Känns som att det skulle varit riktigt kul att träffa klasskompisarna igen. Känns också som att man skulle hamna lite på sniskan, ungefär som på Estlandsresan. Kanske bara är jag som är paranoid... vem vet. Men det är så det känns. Som att man inte hör hemma. I vilket fall hade det varit kul att träffa er.


Nu ska jag sova efter en hård dags gräsklippning. Igår blev det väl en sju timmar klippning. Idag blev det väl bara en 5½ eller sex timmar klippning. I regnet. Inte kul. Men nästa vecka är sista veckan!


Tuff dag

"En porsheförare förbarmade sig över en dödstrött cyklist och frågade om han ville ha lift. Det ville han gärna så dom band fast cykeln med ett rep efter porshen. Innan dom satte sig i rörelse sa killen i porshen till cyklisten att plinga ifall det gick för fort. Efter en stund kom det en mercedes och körde förbi. Detta tålde inte porsheföraren utan trampade spiken i botten för att hinna ikapp mercan. Efter en stund åkte dom förbi en mack där killen på macken inte trodde sina ögon. Han kastade sig på telefonen och ringde
till en mack längre bort:
- Om du tittar ut nu kommer du att få se nåt du aldrig har sett och aldrig kommer att få se igen. Först ligger en merca jagad av en porshe. Sist ligger en cyklist i 250 knutar, han plingar som en galning och vill köra om..!"

Elitidrottare or what?

I ungefär sju timmar har jag klippt gräs idag. Det är underskattat - det är tungt som fan. Sliter på axlarna. Speciellt när det är en massa slänter. Men så är det. Blir gräsklippning i morgon också... men men. Nu kan jag i alla fall på fullaste allvar börja njuta av att det bara är en vecka kvar att arbeta. Sen är jag fri och kan rå om mig själv.

Vad på Combat och betalade terminsavgiften för höstterminen. Jag pröjsade dock bara 400 istället för 1500 eftersom jag ska rycka in i slutet av oktober. Fan vad nice. Börjar alltså träna på tisdag nästa vecka om jag inte har helt fel.

Träffade Stephen där. Har inte setts sen studenten, 2½ månad sen. Trevligt, trevligt. Fick reda på att det var ett gäng som var på Tegel igår... kul för er. Hade kanske hakat om jag hade vetat om det. Men troligen inte, eftersom jag skulle upp vid fem i morse ändå.

Dagar när man är astrött redan vid halv åtta är inte sunda för en. Undrar hur jag ska klara av att träna när jag tränar från 20.00-21.15... och jag brukar lägga mig mellan nio och tio... Får se hur det löser sig.


Lurendrejerim minsann...

Går ni i "köpa bärbar dator-planer"? Gör inte det, eller gör det - om ni inte vill kunna göra någonting med den. Bärbara datorer kan absolut vara kanonbra arbetsdatorer. Det ska inte på något sätt förringas. Däremot, de så kallade "speldatorerna", är inte alls bra speldatorer. Prestandan låter så bra. 2 Gb internminne, 200 Gb HD, AMD Athlon 2800+, ATI Radeon 128 eller 256 Mb (ev. delat minne), 17 TFT widescreen skärm osv. Det man inte räknar med när försäljaren, eller annonsen, upphöjer datorn till himmelska höjder, är att det ska vara sämre än man väntar sig.

Ofta när man lirar någonting på en bärbar dator, så visar det sig att grafikkortet är segare än motsvarande kort för en stationär dator, eller att RAM-minnet är segare. Kan också hända att man får reda på att internminnet är splittat med grafikkortet. Det innebär alltså att 128 Mb RAM helt plötsligt blir ca. 64, och 256 blir 128 osv. I vilket fall så försämrar det datorns prestanda markant.

Det borde stå tydligare i annonserna vad allting innebär. Det borde ingå i försäljarens jobb att vara ärlig istället för att vara fullständigt försäljningsinriktad.

Nu när det är sagt, så kan jag varmt rekommendera Blender, ett 3D-modelleringsprogram. Det är svårt att komma underfund med, men använder man sig av guiden "Noob to Pro" så går det lättare. Det är ett "freeware", alltså helt fritt att ladda ner och sprida runt det.

Man kan göra sjukt sköna grejer med det programmet, men det kräver att man lägger ner, tyvärr, enorma mängder tid på det. Dels för att lära känna och komma underfund med det, och dels för att det helt enkelt är sjukt många olika funktioner. Men låt inte det avskräcka er, prova gärna! Please let me know angående resultat, det är alltid kul när det finns någonting som man kan hjälpa andra med eller få hjälp med själv.

För övrigt så är det bara 70 dagar kvar till jag ska börja mitt lya liv. 70 dagar till jag rycker in. Snart blir man soldat. Snart tillhör man ett av världens främsta och enda, om inte DET bästa, dragonregementet i världen... Snart tillhör man ett av Sveriges främsta skyddsvaktsförband. Snart tillhör man specialförband med det karaktäristiska kännetecknet: den gröna baskern. Jag ser fram emot min tid inom armén. Inte nödvändigtvis just för att man får panga en massa. Inte nödvändigtvis för att man får en sjujäkla massa skarptjänst (tid tillbringad med skarpladdat vapen =)). Främst för att det är en erfarenhet utan egentlig motsvarighet. Man utvecklas fysiskt, psykiskt, socialt och framför allt så blir det "rättning i ledet". Att få ta del av den militära disciplinen gör underverk hos vissa individer. Helgen 2-3 september ska jag på en introduktionshelg inne i stan på Livgardet. Träffa en del av de man ska tillbringa nästan ett år med. Ska bli kul det med. Gratis, naturligtvis.

Annars då? Förbannade skitväder! Hur kul är det att stå ute i regnet och trimma gräs och annat skit från innegårdarna på Tibble? Inte roligt. Inte roligt alls. Förresten så kände inte Eva igen mig. Religion-Eva. Har det gått så lång tid, eller var jag så jobbig att hon fort som fan ville glömma mig? Who knows... Trodde i alla fall inte att jag skulle sätta fot därinne igen. Men det har man gjort ändå. Kändes skumt. Kändes inte som man hörde hemma där... men men.

Gjorde en tabbe faktiskt... förra veckan. Och veckan dessförrinnan. Jag tänkte: "Fan vad skönt... den veckan slutar jag" (alltså denna vecka). Jag gick och kände mig allmänt bra till mods, kändes jävligt skönt att sluta denna vecka. I fredags eller lördags... måste ha varit i fredags... så blev jag osäker. Jag började fundera. "Det är väl inte vecka 35 nästa vecka?" Gick och kollade i min kalender. Vad såg jag? Naturligtvis så ser jag att jag har hela nästa vecka kvar att jobba också. Jag som hade levt gott på tanken att det här var min sista vecka vid Jungs Trädgårdsplanering AB. Men icke. Icke sa nicke.

Läste på Josses blogg att hon (du om du läser detta =) ) tycker att det är tungt att gå upp vid 5 på morgonen. Säger bara en sak. JA. Det är tungt. Jag förstår verkligen. Jag anser personligen att det är emot all resonabel logik att gå upp så tidigt. Det är inte bra för psyket, inte bra för kroppen och det är inte bra för omgivningen eftersom man blir grinig. Jag tenderar dock att inte bli så grinig, utan jag kommer till jobbet med mitt "Happy face", redo att börja skämta och skratta, allt för att det ska kännas lättare att ta sig igenom dagen.

I vilket fall... det är åtta dagar kvar. Åtta arbetsdagar. Och på torsdag är det dessutom lön. Oh!

Börjar tröttna på Jungs. Men de gör ett bra jobb, man ska inte underskatta dem. De är trevliga, faktiskt. De allra flesta i alla fall. Men så är det väl på de flesta ställen, antar jag. Trots de tidiga morgnarna, trots det slitiga och skitiga jobbet, så trivs jag ändå. Känns som man passar in. Märkligt dock. Vill inte passa in. Vill inte fastna allt för mycket. Vill inte tvingas komma tillbaka dit. Ska dock fortsätta hälsa på mina forna arbetskamrater när jag har slutat. Det är de värda. Utan tvekan.


Men ni då, läsarna? Vet inte vilka som är kvar... men det spelar liten roll. Hoppas naturligtvis att allt är bra med er. Önskar dig, Simme, en jävligt skön resa till Staterna, och önskar dig en jävligt trevlig vistelse där!Har ni förresten sett reklamen på tv eller i annonsblad om att man med typ någon form av Boxer-abonemang ska kunna pausa, spola tillbaka och spola fram i direktsändning? Är det någon mer som ser felaktigheten? Hur fan ska man kunna spola fram i direktsändning? Det är liksom inte möjligt! Det är som att spola fram tiden... Det som inte har hänt, har inte hänt, så hur ska man då kunna spola fram och se på det? Utgår dessa lurendrejare från predestinationsteorin kanske?

Mmm...

En busschaufför kör en buss fullastad med pensionärer längs en motorväg när en gammal dam kommer fram och knackar honom på axeln. Hon erbjuder honom en handfull med jordnötter, vilken han tacksamt äter upp. Efter cirka 15 minuter kommer hon återigen och knackar honom på axeln och hon ger honom ännu en näve jordnötter. Hon upprepar det här åtta gånger. När hon kommer för nionde gången frågar han den lilla damen varför dom inte äter upp jordnötterna själva, varpå hon svarar att det är inte möjligt på grund av deras gamla tänder, det går inte att tugga med dem. "Varför köper ni dem då?" Frågar han förbryllat. Varpå den gammal dam svarar:"Vi bara älskar chokladen runt dem."

Varför?

Lotteri, finns bara en sak att säga om det. Varför? Varför är det alltid pensionärer som vinner en massa pengar på Triss, Lotto eller vafan som helst. Ta "Postkod miljonären" till exempel. Nästan varenda gång som någon vinner de där två miljonerna och en bil, så är det en pensionär.

Varför? Kan det vara för att de envisas med att köpa lotter eller liknande hela tiden? Eller är det för att det helt enkelt ska trilskas med en? Jag vet inte... men det irriterar mig.

America - Fuck Yeah!


Säger bara en sak: har ni inte sett Team America: World Police, så måste ni se den. Den är verkligen underbar. Tänkte slänga in några "memorable quotes" därifrån.

"Kim Jong Il: Now you see, the new world is inevitable.
Lisa: It's what?
Kim Jong Il: Inevit - inevitable.
Lisa: One more time?
Kim Jong Il: Inevitable! Things are inevitably going to change! Goddamnit, open your fuckin' ears!"


"Kim Jong Il: It will be 911 times 2356.
Chris: My God, that's... I don't even know what that is!
Kim Jong Il: Nobody does!"


"Gary Johnston: OK, a limosine that can fly. Now I have seen everything.
Spottswoode: Really? Have you seen a man eat his own head?
Gary Johnston: No.
Spottswoode: So then, you haven't seen everything."


"Kim Jong Il: Now you see, the changing of the worrd is inevitabre!
Lisa: I'm sorry, it's what?
Kim Jong Il: Inevit, inevitabre.
Lisa: One more time.
Kim Jong Il: [shouts] Inevitabre! Things are inevitabrey going to change! Goddamnit, open your fucking ears!"


"[repeated line]
Matt Damon: MATT DAMON!"


"Lisa: Promise me you'll never die.
Gary Johnston: You know I can't promise that.
Lisa: If you did that, I would make love to you right now.
Gary Johnston: I promise I'll never die."


"Terrorist
: What do you know?
Gary Johnston: I heard there might be a large terrorist attack. If you tell me what it is, maybe I could help out.
Terrorist: Get out of here! We have put out a jihad on the infidels because they destroyed our lives. What do you know about pain and sadness?
[Gary pauses, recalls sounds of gorillas roaring]
Gary Johnston: I was just a boy when the infidels came to my village in their Blackhawk helicopters. The infidels fired at the oil fields and they lit up like the eyes of Allah. Burning oil rained down from the sky and cooked everything it touched. I could only hide myself and cry as my goats were consumed by the fiery black liquid death. In the midst of the chaos, I could swear that I heard my goats screaming for help. As quickly as they had come, the infidels were gone. It was on that day I put a jihad on them. And if you don't believe it, then you'd better kill me now, because I'll put a jihad on you, too.
Terrorist: I like you. You have balls. I like balls."


"Joe: You remember the signal?
Gary Johnston: [waves arms like crazy]"


"Gary Johnston: Bak. Derk-derk-Allah. Derka derka, Mohammed Jihad. Haka sherpa-sherpa. Abaka-la.
Terrorist: Ahhh! Derka derka derka!
[Allows Gary into terrorist hideout]"

Vissa av dessa bara måste man se för att verkligen förstå. Ett exempel på det är "MATT DAMON!" Länkar till en sida där det finns mängder med fler sköna citat. Lägger dock till att det är spoilervarning på den sidan.

Äntligen!

Måste bara fråga er om ni vet vad skata heter på engelska. Utan att slå upp det i ett lexikon och sen säga det här. Jag fick reda på det för bara några dagar sedan. Innan dess hade jag gått och undrat. Nu vet jag. Det är verkligen inte vad man kan tro att det ska vara. Jag tänkte mig något i stil med "skate", ironiskt nog så verkar det vara vad de flesta tror, eller åtminstone chansar på.


Skata heter på engelska "magpie". Mycket underligt. Men det är sant, så nu vet ni.


Priceless!

"En förvirrad nioårig pojke går till sin mamma och frågar.
- Är Gud man eller kvinna?
Efter att ha tänkt ett tag svarar hon:
- Nja Gud är både man och kvinna.
Detta förvirrar den lille pojken, så han frågar:
- Är Gud svart eller vit?
- Nja Gud är både svart och vit, svarar mamman.
Nu blev pojken ännu mer förvirrad och frågar:
- Är Gud homosexuell eller heterosexuell?
Nu blev mamman orolig men svarar ändå;
- Älskling, Gud är både homosexuell och heterosexuell.
Då lyser pojkens ansikte upp av förståelse och han frågar stolt:
- Är Gud Michael Jackson?""Göran Persson och hans medhjälpare var på restaurang dom skulle äta skölpaddsoppa. Kocken kom ut och sa att han inte fick död på skölpaddan eftersom den den drog in huvudet hela tiden.
Det ordnar vi sa medhjälparen.
De gick ut i köket tog tag i skölpaddan, körde in ett finger i baken på sköldpaddan och vips så åkte huvudet ut och de lyckades få ihjäl den.
Men hur visste ni detta? frågar koken.
Jo sa medhjälparen, vi gör så här varje morgon för att få på Göran slipsen""Lärarinnan ställer frågor till barnen.
- Vad är det som har fyra ben, är brunt och lever i skogen?
- Älgen, svarar Elsa.
- Rätt tänkt, säger lärarinnan, men det kunde också vara ett rådjur.
- Vad är grönt och hoppar i gräset?
- Gräshoppa, svarar Ulla.
- Rätt tänkt, men det kunde vara en groda också.
Då ställer Gösta en fråga till lärarinnan.
- Vad är det som är stort och hårt när fröken stoppar det i munnen,
liten och mjuk när den tas ut?
Lärarinnan ger Gösta en örfil, men han fortsätter.
- Rätt tänkt, men det kunde vara tuggummi också.""Det var 2 samer ( Johan och Per) som var uppe i fjällen på renskiljning.
Efter dagens slit så satt dom vid lägerelden och drack lite hembränt.
Efter ett tag så frågar Johan:... Per! tål du mygg?
Per:... Jomen visst!....jag tål mygg.
Så dom satt där och diskuterade fram och tillbaka om hur dom tålde mygg eller inte. Så till slut så slog dom vad om en ren, att Per skulle vara fastbunden över natten vid en dvärgbjörk alldeles naken.
Sagt och gjort, Per blev fastbunden och Johan gick och la sig i tältet för att sova.
På morgonen när Johan stack ut huvudet från tältet så såg han Per hänga alldeles livlös, det enda som höll honom uppe var repet runt midjan.
Johan sa då till Per:....Vad var det jag sa, du tål ju inte mygg!- Från Per hördes det ett stönande:
Visst tål jag mygg, men det är ju den j-vla renkalven som har diat hela natten."


Min personliga favorit är den första.

Förbannade reklam

Inte nog med att reklam i sig är fruktansvärt tråkigt, så är det även med dagens teknik fullständigt idiotiskt dumt. Alla animerade reklamfilmer är så jävla irriterande att man bara måste gå ifrån tv:n eller byta kanal för att man inte klarar av att se på dem. Hur många av er har sett Rexonas reklam "Incredible protection, for incredible women"? Man blir bara arg.

Sen har vi Ariels, tror jag, senaste reklam. "Inget behov av förbehandling! Den enda förbehandling som behövs är /bla bla bla/". De visar folk som skitar ner kläderna och glider runt i lera. Att de ens har mage att visa någonting sådant och sedan påstå att det inte finns något behov av att förbehandla? Vilken människa slänger in kläder, så stela av lera och dylikt att de står rakt ut när man håller upp dem, i maskinen och kör igång utan att skölja först?

Samma sak med diskmaskintablettsreklamerna. Någon snubbe står och håller i en glasform som det har varit lasagne i. "Åh, vårt nya diskmedel är så bra, ingen förbehandling behövs! Nya Yes Triple Action Powedrops (eller vafan de heter) löser, gör rent och gör så det glänser!" Kanske det, men vad händer med diskmaskinen när man har gjort så? Den blir förstörd! Hallå? Dumb asses!

Känns om jag är fylld av vrede... fruktar för den dagen då någon eller något hamnar i vägen när vreden gör sig till känna även fysiskt. Kanske bäst att sova lite nu, skingra tankarna lite.

-

Somliga verkar få det i överflöd. Somliga verkar vara tvungna att näst intill be om det. Undrar hur det skulle kännas... just once skulle jag vilja känna det. Bara en gång få känna det ömsesidigt. Jag vet inte vad som har gjorts fel. Alla "om" och "kansken" som har gått runt i huvudet. Alla "varför?". Tänkt att få för allt man försöker ge. Tänk om det lönade sig. Ibland undrar man varför man ens orkar.

Läste på Simmes blogg häromdagen där han skrev att folk ofta säger att de inte skulle ändra något i sina liv om de fick leva om det. Kan ju säga att det är förbannat dumt att säga så, eftersom det är precis som Simme säger, alla har någonting som de skulle vilja göra ogjort eller vilja ha gjort på ett annat sätt.

Jag vet inte om jag skulle vilja leva om mitt liv, med exakt samma förutsättningar som nu. Träffa exakt samma personer, säga exakt samma saker, agera på exakt samma sätt. Känna samma saker för samma personer, bli lika sårad, glad, ledsen, skadad osv. som jag har blivit. Allt är detsamma förutom att jag inte skulle minnas någonting. Allt skulle vara som nytt. Tror inte att jag skulle vilja det. Det skulle inte vara värt det. Inte som det har varit hittills. Många av er som jag har haft runt omkring mig som vänner och bekanta har varit bra människor att ha och göra med. Det är inte det att sällskapet har varit dåligt. Det är bara det att det känns som jag har fått ut absolut nada hittills. Jag vet inte om det bara är min egocentriska uppfattning, men det är i alla fall så det känns.

Skulle jag däremot bli tvingad att leva om mitt liv, finns det mängder med saker som skulle gjorts annorlunda. Säga rätt saker till rätt person, säga det tidigare. Vara mer öppen som person, mer mottaglig. Frågan är om man skulle kunna ändra djupet av ens personlighet. Frågan är om det skulle vara annorlunda.

Är det kanske meningen att vissa människor ska sitta och undra varför? Sitta och undra varför man har sett kamrater runt omkring en få och ge kärlek till sina respektive, medan man själv inte ens har en respektive. Ingen som man kan ge till, ingen som man kan få ifrån - ingen som man har kunnat ge till förut, ingen som har givit till en heller.

Om det finns någon form av gud eller högre väsen som förutbestämmer allting så är det hela mycket klart. Det är som hovnarrarna. Det måste finnas någon som man kan skratta åt, någon som man kan ryta åt. Det är samtidigt alltid kul att se hur folk klarar sig ur olika situationer.

Men inget mer sitta och tycka synd. Tycker inte synd om mig själv. Tycker synd om alla som inte har insett vad de har gått miste om.

Jag är ändå rätt nöjd med mitt liv som det har varit, det kan inte nog förtydligas. Jag har ingen annan än mig själv att skylla på, antar jag, gällande ovan skrivna. Jag är en tillbakadragen, stillsam person. Jag är individuell. Om det är anledningen till att mitt liv ser ut som det gör, so be it. Då får det helt enkelt vara så. Kanske man ska söka till utlandstjänstsutbildning efter fullgjord militärtjänstgöring ändå? Kanske kan få en twist på livet då. Om inte annat så kommer man till någon nytta, får känna sig behövd.

De säger att det finns någon för alla. Det är frågan det. De säger även att alla har en identisk tvilling någonstans. Vet inte riktigt om jag vågar tro på det...


Varför sitter jag såhär...? Klagar, undrar, filosoferar... måste vara vädret. Att stå och rensa soptunnor och plocka skräp från marken när det ösregnar är inte hyvens.


Charmigt värre

Fick ett skämt i mailen idag:

"Det var en gång två löss som arbetade i Kjell Lönnås mustasch, men hade börjat tröttna så smått. Han sjöng ju så mycket! Ingen lugn och ro. Lössen ringde upp sin arbetsledare för att höra om det fanns något annat arbete för dem. De hade tur. Det fanns plats kvar i Ricky Bruchs armhåla! Allt var frid och fröjd ett tag, men så en dag ringde de upp sin arbetsgivare igen. Ricky hade börjat träna och det var ju så svettigt! Fanns det möjlighet att få flytta på sig igen? Den här gången hade de tur! Ett riktigt toppjobb var ledigt, i Lill-Babs mus! Tiden gick, men så en dag ringde det hos arbetsledaren igen!! Det var de två lössen. Arbetsledaren sa, " Men vad nu då. Vill ni flytta igen? Ni hade det bästa jobb som finns, Lill-Babs mus; varmt, lite fuktigt och allmänt mysigt." "Ja, sa de två lössen, men nu är vi tillbaka i Kjell Lönnås mustasch igen!!!"

Som sagt; charmigt värre...


Yes

Gjorde teoriprovet för B-kort idag. Gick kanon. Fick 60/65. Riktigt nöjd. Den rosa lappen är nu inom räckhåll!

Damn right

"I get up in the morning, and  I ain't got nothing to say
I come home in the evening, I go to bed feeling the same way
I ain't nothing but tired, man I'm just tired and bored with myself"

                             Bruce Springsteen - Dancing In The Dark

Somliga säger att livet är en gåva. Förvisso sant. Somliga kallar livet en dans på rosor, vilket egentligen är jävligt dumt när de menar att allt går som det ska... Alla vet att rosor har taggar, vem vill gå på taggar?

Jag skulle vilja kalla mitt liv, som jag förutspår det efter hitintills upplevda erfarenheter, som golf; en lång serie hårda och ibland missriktade slag, till man i slutändan ligger där i ett hål i marken. Hunsad hit och hunsad dit. Överkörd där och sårad där. Förbisedd här och utnyttjad där.


Vidare så hatar jag det eviga tramset med samma jävla gnäll om att underklädsreklam för kvinnor är sexistisk. Visst kan jag också ha synpunkter på t.ex. Lindex' eller om det var H&M's slogan "We love butts" och så är det en bild på några butts. Men liksom helt seriöst... man bör väl kunna se hur underkläderna ser ut?

Ständigt är det samma jävla propagandatrams: "nej men bilderna är ju retuscherade, alla små flickor i yngre tonåren kommer ju känna sig deprimerade eftersom de kommer vilja ta efter reklammodellernas värderingar, utseenden och allt /bla bla bla bla osv osv /".

Finns det sätt som är bättre för att fördumma svenska folket? Kan inte den svaga, oförstående, beslutsmässigt inkapable kvinnan i 2000-talssamhället tänka själv och inse att bilderna inte är verklighetsåterspeglande? För helvete alla som klagar, skaffa en mer kreativ sysselsättning.

Samtidigt så är det aldrig något seriöst tjafs om underklädsreklam för män. Nyligen kom det en ny reklam för Man Underwear. Ser inga insändare i morgontidningarna som klagar på det. Hör ingenting på radio, ingenting på tv. Personligen känner jag mig så jävla kränkt av att se Ljungberg och Beckham och grabbarna posa i underkläder. Jag känner mig så sjukt deprimerad av det hela, jag vill se ut som de gör, ha samma stjärnstatus! Jag vill ta livet av mig!

Finns det fånigare resonemang? Undrar om de som håller på sådär verkligen inser hur dumt det är...


1a augusti

Det är nästan lite svårt att greppa, vi har nu varit studenter i två månader. Tiden går verkligen snabbt. Folk säger att när skolan är slut, när studenten är förbi, öppnar sig världen för en. Jag vet inte om jag skulle vilja hålla med. En hel massa ansvar läggs helt plötsligt på ens axlar. Man är inte längre bunden av rutin, det är en ny sorts frihet som infinner sig, till dess att det ersätts av en ny rutin.

I morgon ska jag upp 0500. Med andra ord sovdags nu.

Go natt

Bloggdesign|Dessan