Update

Jag har under en tid sedan inryck fört loggbok över, så ofta jag har kunnat, varje dag - med undantag för de två första veckorna. Jag ska föra in det här, och med så jämna mellanrum som möjligt uppdatera. Av integritetsskäl och ovisshet från min sida angående namn, så kommer jag inte lägga in några namn här.
Jag har skrivit mer än det här, men det kommer in vid senare tillfälle. Skriver just nu i mån om tid. Vid nästa permis kommer jag skriva mer.

12/11-2006, 19:26 - Söndag, Kungsängen
Har nyss kommit tillrätta på logementet nu. Har inte hunnit ta på mig "rätt" kläder ännu, sitter fortfarande i mina civila. Än har jag inte stökat in allt i skåpet, men det kommer. Lämnade ryggsäcken hemma, så jag får lägga mina civila grejer, främst kläderna då, i en plastpåse på golvet i skåpet. Det tar mindre plats än ryggsäcken.
Ingen från gruppen har kommit tillbaka ännu. Så just nu är jag helt ensam på logementet. Känns väl sådär, skulle vara skönt med lite sällskap, samtidigt som det är rätt skönt att vara ensam och bara sitta och filosofera.
Imorgon drar vi ju ut på fältvecka. Det känns också sådär. Inte kommer det bli lätt inte. Det är som vår furir sa: "Det ger oss en chans att lära känna varandra bättre, det här kommer locka fram era bästa sidor, och några av era sämsta."
Stämmer nog ganska bra. Speciellt om vädret är skit, då kommer folk att gnälla. Och vädret kommer nog vara skit också. DN sa idag att måndagens väder skulle vara 0 - 5+ och regn. Inte roligt, men det är bara att bita ihop. Det blir nog skitkul, bland allt skit då.
Nu ska jag gå och dra på mig m/90-byxorna, kängorna ska putsas och sedan ska jag slappa vidare och vänta på de andra. Får se när de dyker upp.
I mån om plats tar jag med mig denna bok ut i fält. Som sagt: i mån om plats. Det är faktiskt rätt mycket som ska ner i packningen. Men det vore kul att kunna skriva ute i fält också, dela med mig av mina erfarenheter "first hand", så att säga.
Att komma tillbaka hit kändes skitskumt. När jag kom hem i torsdags kändes det skitskumt. Efter ett tag, dock, kändes det skönt att vara hemma. Nu saknar jag redan hemmet. Saknar familjen: mamma, pappa, Jessica. Det känns faktiskt redan tomt. Men så fort de andra kommer, eller så fort man börjar få en massa att göra så försvinner det. Eller rättare sagt, det lindras en aning. Men som det är just nu så saknar jag dem. Vill bara hem just nu. Vill vakna och tänka: "Wow, vilken dröm!" Men nu är det inte så.
Vill passa på att tacka de som firade min födelsedag igår. Tack för att ni kunde komma, och tack för presenterna.
Denna bok får agera forum, min blogg, under tiden jag inte har möjlighet att uppdatera den. Det blir nog bra i slutändan.
Jag hoppas att jag imorgon har tid att byta mitt stridsvästbälte till en mindre storlek. Jag har nu large. Bör nog ha medium, eller till och med small. Hoppas också att jag hinner fästa alla fickor på det ordentligt så ingen blir arg på mig.
Nej, nu är klockan 19:49. Dags att avsluta. Får se om boken tas med ut i fält. Det visar sig.

På återhörande/ Micke

PS. 20:30. B kom tillbaka för typ 30 min sedan. Så nu är jag inte ensam. DS.

20/11-2006, 23:53 - Måndag, Kungsängen
Kom hem ifrån första fältveckan (FV:n) idag. Kan ju lätt säga att det har varit en av mitt livs mest krävande veckor, både psykiskt och fysiskt.
Tidigare skrev jag att i mån om plats skulle boken med. Jovisst, boken kom ju med, men vädret var "kass" med mycket regn och kula. Mest regn dock.
Måndagen började med revelj och frukost och städrutiner som vanligt. Därefter rörde det sig om att fixa sin strids- och trosspackning. Det senare kommer det att behövas utbildning i.
Orkar i detta skede inte skriva mer. På de senaste tre dygnen har jag inte sovit mer än sex-sju timmar. Kommer därför skriva mer imorgon.
So long for now.

21/11-2006, 21:30 - Tisdag, Kungsängen
Morgonen började på sämsta tänkbara sätt. Eftersom vi började med materielvården igår, alltså rengöring av personlig utrustning, så blev allt i vårt städområde jävligt skitit. Vårt område är dusch/toalett. 1: a pluton har hand om städskrubben, och de jävlarna håller stenhårt på att skrubben stänger 10 min innan uppställning, alltså 07:30. Alla vet om detta. Alltså drar alla iväg grejer till sitt logement innan, så det tar slut. Idag var det en sådan morgon. Omvisitation blev resultatet. Och igen. Och en sista gång. Sen var det med nöd och näppe godkänt.
Efter det började vård av plutonsmateriel, alltså allt vi förfogar över tillsammans. Och det tog tid. Det var en jävla massa grejer att rengöra. Och skitigt var det också. Humöret var åt helvete de första timmarna. Allting var helt enkelt åt helvete och stressigt som fan. Skitmycket att göra och skitlite tid. Dessutom var det kallt och det småpissade hela tiden. Men vafan, klart blev det. Och sen var det riktigt skönt när vi var klara med skiten.
När vi väl var klara med den skiten började nästa skit. Vi skulle ju packa alla grejer som vi har, eftersom vi flyttar till K1 imorgon. Och nu och under packningen har humöret varit på full flagg.
Vi fick också TBE-sprutan idag. Tog lite tid, men det blev gjort.
Vi skulle också genomföra beep-test. Men med mina skavsår så ville jag inte springa, så jag ljög ihop något om att jag hade ont i halsen för kapten vi hade då. Slapp springa gjorde jag. Skönt, skönt. Dock måste jag springa det vid ett senare tillfälle.
Pizza är beställt nu! Jag tog kebab. Fan vad gott det ska bli. Mums. Ska ta första duschen nu, sedan söndagen 12/11.

Tillägg: Nu är klockan 23.20. Ingen pizza. Det var tydligen stängt. Blev missförstånd någonstans. I alla fall hade vi närkamp med löjtnant B i lördags eller så. Grymt kul. FIck dock en kolv upptryckt i ansiktet av en oförsiktig person. Men det var kul och jävligt lärorikt. Vi lärde oss bland annat hur man slåss med vapnet; kolvstöt, pipstöt, skär upp/ner, magasinstöt osv. Jävligt kul. Kastade Shgr 56 också. (Spränghandgranat 56.) 480 gram manlig power. Fan vad det va häftigt. Vilket drag det är i den där jävla runda grejen, inte större än kanske en tennisboll. Eller jo... kanske något större. Säkerhetsavståndet är på 300 meter för folk som inte är med och övar. Och jag skojar inte när jag säger att man lätt kan känna tryckvågen på de 300 meterna. DRAG ÄR BARA FÖRNAMNET! PEK: en (Pansarskott, Eldhandvapen, Kulspruta) går grymt bra. Blev klar med övning 14 i fredags, alltså klar tills vidare. Nästa moment är antingen skjutning på 200 meter eller på rörligt mål (skjuter med AK5 då...)
Det betyder att jag är en av de bästa skyttarna i andra pluton, vilket känns jävligt bra. Kanske man kan kirra en medalj? Skulle vara läckert.
Nu är klockan 23.35, vilket betyder sovdags. Imorgon - K1, torsdag - hemresa. God natt.

Tillägg igen angående pizzan: Några ur fjärde grupp skulle åka och köpa, men det gick ju som det gick. M fällde en jävligt skön kommentar: "Att låta fjärde grupp köpa pizza är som att låta Gollum bära ringen åt dig." Tänk på det när detta läses nästa gång.

22/11 - 2006, 19:37 - Onsdag, Kavallerikasern
Jag är sjuk. På kavkas. Det suger. Har feber och frossa, och är skittrött. Så nu ska jag sova. Vi fick hvo typ för en timme sedan, så nu har jag putsat kängorna och borstat tänderna. Har ont i varenda muskel, och jag misstänker att min sjukdom nu beror på sprutan vi tog igår. Nu lämnar vi det.
Flytten till K1/kavkas gick snabbt och smort. Mycket skönt. Allt med packningen gick bra, och några ur andra grupp, däribland jag, sprang runt och hjälpte folk ur andra grupper att dra igen trossarna. Man fattar inte hur svårt det är att dra igen den innan man har provat. Ont i händer/fingrar får man också. Men det är något som ingår.
Vi tänkte käka pizza idag eftersom det inte blev något av igår. Och det är några ute nu som fixar det, men jag avstår. Dels för att jag är åt helvete för trött, och dels för att jag inte vill lägga ut en massa pengar på en pizza som jag med all sannolikhet inte kommer orka äta upp, och förmodligen inte tycker om heller. Hoppas nu bara att jag blir frisk till imorgon. Upp 05.30 typ. Förresten, runt 03.40 inatt kom musikkåren in i vår kasern och spelade skithögt på väg igenom. Sen somnade jag på två röda igen. Precis som jag ska göra nu.
God natt.

27/11 - 2006, 20.19 - Måndag, Kavallerikasern
Fick hvo för ungefär 40 minuter sedan. Detta efter en mycket omständig omröstning för förtroendeman, skyddsass, fysansvarig, reseansvarig och materielansvarig. Men nu är det gjort, så nu slipper vi det.
Vi fick också höra av löjtnant J att vi inte är värda att bära m/90. Vi ser ut som skit i den, sa han. Han menade på att vissa bär upp sin m/90 jävligt illa. Och ja, det är sant. Vissa skulle nog inte bära uniform. Rent övrigt så är jag fortfarande sjuk. Min näsa rinner och jag är rosslig i halsen, min röst är sig verkligen inte lik: hes och raspig. Helgen var kass på den fronten. Hosta och ett smaksinne lika bedövat som mina fingertoppar. Hursomhelst. Vi flyttade in i våra kaserner här på kavkas idag. Har fått in allt i skåpen och det känns hemma nu. Har beställt en stor Sprite av H och F som gick ut för att handla. Ville ha en Cola från början, men det fanns tydligen inte. Undrar var de handlar...
Ligger och lyssnar på min mp3. Fan vad skönt. Visste inte att man kunde uppskatta musik så, efter en dag som i förhållande till tidigare dagar varit ruskigt lugn. Man blir nästan mörkrädd.
Min förhoppning inför vistelsen här på kavkas, är att det ska bli lite lugnare.
Nu kom min läsk. Party. Sen är det sovdags. Nu är det relax time.

Bloggdesign|Dessan