Vart är sommaren?

Eller ska man kanske helt enkelt finna sig i den traditionella, svenska sommaren med regn och rusk - höstväder med andra ord. Det kan inte bestå på detta sätt, det måste komma bättre tider framöver. Såg i tidningen i morse att det skulle vara 20-25 grader i morgon. Det låter bra. Det kan jag stå ut med. Och gärna lite sol också, sol är alltid trevligt; så länge man slipper stå och rensa en hel jävla matta med ogräs som sitter som berget i marken.

Igår jobbade jag första dagen i Danderyd. Det var faktiskt ganska skönt, det var ju inte direkt som att man jobbade ihjäl sig. Det var faktiskt slappare än här. Till stor det berodde det nog på att killen vi jobbade med hade sovit ungefär 1½ timme natten till måndagen, eftersom han har en höggradiv sambo hemma.

Dagen såg ut ungefär som dagarna brukar här, man rensar ogräs fram till lunch vid 09.00, sen är det mer ogräs från ungefär 09.35-11.00, då är det rast och sen är det mer ogräs från ca. 11.15-13.00, då det är rast igen. Sen är det ogräs från ca. 13.35-15.30 då man oftast lastar upp det man har rensat, åker och tömmer det och sen åker man "hem".


I alla fall så hittade vi när vi skulle rensa en av rabatterna, en stor, fet jävla stålwire som satt nedkörd i marken. Vi försökte rycka upp den, men det gick inte, den satt fruktansvärt hårt. Då hämtade vi "Mr. Thi" (Thi uttalas "T") som i sin tur hämtade traktorn med krävskopa fram och bak. Han försökte med den, men han spcäkte asfalten på gångvägen två gånger, och så var han bara centimetrar från att välta med traktorn för wiren satt så förbannat hårt. Jag och tre andra av mina sommarjobbskolleger spenderade ca. 45 minuter med att titta på.


Nu är det mat. Adjö.


Tidigt, tidigt

Kommande vecka kommer det verkligen inte bli roliga uppstigningstider på morgnarna. Det rör sig om att gå upp vid den ringa tiden av 04.45. Bussen till Danderyd ska jag ta som går 05.58 från Tibble, så det blir mindre skoj. Men man får helt enkelt se det från den ljusa sidan, man får pengar på det.

Hur har helgen varit då? Hoppas att det har varit en lugn midsommar med familj och vänner, och att det inte har varit allt för mycket alkohol inblandat. Så har det i alla fall varit för min del, vilket i och för sig inte är någon större förvåning. Tror inte att någon väntar sig att jag ska röja loss bara sådär.

Måste slänga in en del sjukt sköna citat från verkliga sjukjournaler. Det som är kul är att det verkligen är någon som har skrivit så i olika människors journaler. Här kommer ett urval av störtsköna citat:

"Söker på grund av att ha slagit i vänster stortå som nästan helt har lossnat. Personalen får dock ej dra loss den då det gör ont."

"Patienden har mandolinstor prostata." (För er som inte vet så är en mandolin ett stränginstrument)

"Patienten är gravid i 19:e månaden" (Fy fan... måste vara en vetrinärs journal för en elefant eller något...)

"Patienten har tidigare haft öron, men dessa har ramlat bort."

"Patienten tycker att höger stortå hänger ned något jämfört med de andra fingrarna."

"Avföringen har samma färg som dörrarna på avdelning 19."

"När hon känner sig trött kan ansiktet vridas åt höger och där stå och smårycka ett tag."

"Patienten fick rådet att gå och hänga sig."

"Patienten har bedömts som osammanhängande."

"Söker för allergiska besvär. Samtal viamagen som tolkar."

"Har börjat få blodiga små matskedar i avföringen upp till 15-20 ggr / dag."

"Uppjagad man som håller huvudet i vänster hand."

"Lastbilschaufför med god kondition som åker en mil utan att bli andfådd i vanliga fall."

"Går som tidigare en del på sina ben."

"Hon har tre barn, tre flickor och en pojke."

"Mår bättre om man håller huvudet bakom nacken."

"Far och mor avled då hon var 12 år gammal. De har ingen kontakt med henne."

"Sköts i hemmet av maken som är militär."

"Mat får han från sonen som ligger infryst."

"Brunbjörnsstor resistens borttages."

"Slipsen nedsys i såret."

"Ansamligen av utslag kretsade kring patienten."

"Tycker att han kissar bra. Som en häst enligt egen utsago."

"Han fått champinjoner mellan tårna."

"Patienten hör mycket dåligt. Faktum är att hon inte har någon hörsel alls på höger öga."

"Hon har ingen frossa, men hennes man uppger att hon var mycket het i sängen natten till idag."

"Patienten ska avhålla sig från alla former av sexuellt umgänge tills jag kan ta emot henne."

"Patienten ligger på britsen som en strandad val."

"Idan till lunh får patienten akuta diaréer."

"Ska bassängträna, om hon vågar sig ner i bassängen. Tas upp på nytt om en vecka."

"Det döva ögat var tidigare det bästa örat."

"Har inte idrottat eller råkat ut gör något annat trauma."

"Har fått större hemsamarit men tycker inte att det räcker ändå." (Fan är det för hemsamarit egentligen?)

"Pat hade tid för kontroll av ryggen på KS. Då han ej infann sig ringer KS till polisen som bröt sig in i
 lägenheten. Man fann pat på golvet och ringde ambulans som förde pat till akuten. Pat uppger sig endast
 ha legat på golvet och reparerat radioapparaten."

"Haft svårt med att sticka sig själv i penis trots att han är tandläkare."

"Patienten kräktes upp en hel rondskål."

"Mår bra på avd. Ofredar ofta med patienterna."

"Sugit patienten innan vår ankomst. Vi suger ut mer slem både i hemmet och i ambulansen."

"Patienten har konversationshysteri."


"Pat. får gin och morfin intravenöst."

"Skaffat sig nya badrumsspeglar och observerat att pungen ser svullen ut."

"Urin odlad på distriktsläkaren visar växt av coli."

"Tidigare arbetat som turist."

"Patienten informerad om obduktionsresultatet."

"Besvär med höger fot, tidigare amputerad på grund av ett sår."

"Känner sig lite avvikande i det nya landet och önskar få detta åtgärdat."

"Irriterad på morgonen då han vaknar i vänster öga."

"Gick ej att stå på förmiddagen p.g.a. att hon inte hade några ben."

"Patienten säger sig ha ont i höger hjärta, med utstrålningar till vänster stortå på högerarmen."

Det finns ofantligt många fler, och jag ger er därför länken, så ni kan titta själva. Doktorn Skrev. Det är bara att bläddra ner till ni ser att det står "Doktorn Skrev". Där finns det en mångd olika. Sjukt kul, kommentera gärna! Nu är det sovdags. Håll till godo, mycket nöje!

Helg

Nu är det midsommar, och snacket om att det var sista veckan jag jobbade var bara strunt. Ska jobba nästa vecka också. I Danderyd. Fan. Orka åka till Danderyd till halv sju. Trevlig midsommar på er. Adjö.

Vattenkran i ansiktet

Det är inte fullt så dramatiskt som det låter, det är helt enkelt så att min näsa agerar vattenkran idag. Den rinner och rinner, och när jag snyter mig, så rinner det ännu mer. Har utan framgång försökt hitta avstängningsknappen, men den tycks inte existera. Jag misstänker någon form av pollenallergi. Kanske vore på sin plats att faktiskt kolla upp det.... ska överväga saken.

Efter en dag med att ofrivilligt ha andats in en del ganska ofräscha lagrade mänskliga odörer, främst i form av geggigt pollen och damm som blandade kroppsvätskor tycks ha torkat in i - vilka vill jag inte veta - och andats in skiten så är det kanske inte så konstigt att näsan rinner. Konstigt att jag faktiskt fortfarande lever, och inte har dragit på mig typ hepatit-A eller något annat lattjo. Det verkar som om källarnedgångar är ganska attraktiva platser att pissa på om det inte finns något annat till hands. Kan dock förstå det, skulle jag också göra om det vore riktigt akut, nöden har ingen lag - som man brukar säga.

Jag tycks i alla fall ha träffat på detta arbetes sämre sida. Att sopa hela dagen. Det är tyngre än man tror faktiskt. Och så dammar det, speciellt när det rör sig om gammalt grus. Det dammar som faan. Och man står där utan munskydd och försöker i största mån att inte andas in dammet, man vill ju inte åka på stendammslunga eller vad det nu heter, när man är 20. Jag hoppar gärna det.

Slutligen nu vill jag bara lägga in ett fruktansvärt torrt, men ändå ganska charmigt skämt.

Två kannibaler satt och åt middag.
- Jag tycker inte om din bror.
- Jaså? Men du kan väl äta upp potatisen i alla fall?


Måste förresten lägga in en länk här. För er som såg Sagan om de Bannlysta, kommer här fortsättningen. Den är inte lika skön, men den är lik förbannat ganska bra. Mycket nöje!

Nu jävlar

Captain's log, June 19th, 2006, in the star system of Täby...

Man brukar säga att måttet är rågat, men nu är fan måttet begravt under innehållet. I fredags när jag i godan ro står och pular i rabatten på första gården på Åkerbyvägen, så är det någon lustig jävel som försöker ägga mig. Jag står framåtlutad och helt plötsligt dimper det ner ett ägg precis bredvid mig. Jag får ägg på foten och det stänker upp på mina byxor. Först chockad som jag var, ser jag mig snabbt omkring för att lokalisera den lynnige jävel som var skyldig, dock utan framgång. Efter ett kort tag kom irritationen. Jag vet inte vad jag skulle ha gjort åt den människan som kastade det ägget, men det hade inte blivit roligt. Tack för en förstörd fredag, din jävla Baja-Maja-slickare! Du borde fan skjutas.

För övrigt så var helgen kanon, mycket sol, och därmed mycket solkräm. Märkte i lördags att jag, liksom reptiler, ömsar skinn. Jag flagnar ordentligt, men det har lugnat ner sig lite nu. Allt bara för att man ska envisas med att vara ute för länge med uppkavlade ärmar i solen, utan att vara det minsta brun på armarna.

Tänkte ut och springa idag, men jag vet inte om jag känner för det. Det är verkligen astrist. Får dessutom inte tag på min partner som jag hade för avsikt att springa med. Det är en hal jävel att få tag på. Får ta tag i det och få arslet ur vagnen och komma ut och springa i morgon. Det krävs disciplin, men det har jag också, eftersom jag faktiskt kommer ut, hoppas bara på bra väder.

Denna vecka är förresten den sista veckan innan sommaruppehållet. Det innebär att jag alltså inte kommer jobba förrän vecka 31 igen. Ska försöka springa fyra gånger i veckan och gymma en gång i veckan fram till dess. På så vis så kanske man kan få upp formen lite till inryck i slutet av oktober. Jag funderar på om man ska ha någon form av tidigt födelsekalas innan inryck, eftersom jag faktiskt rycker in veckan innan min födelsedag. Det får helt enkelt visa sig. Jag återkommer angående det.

Idag är det bara ungefär en månad kvar till jag åker till London. Nu ska jag vara ärlig, när jag tänkte skriva "London" så blev det faktiskt först "Londen", vad fan det nu är... Jag avundas dock Josse, Carro och Biggis som ska till Cypern om drygt en månad. Det skulle vara sjukligt skönt faktiskt, att komma till ett lite varmare land. Men det är klart, är det bara bra väder så kan "Londen" också vara ett bra ställe. Skulle faktiskt gärna haka på er till Cypern, men det är lite svårt nu. Skulle nog vara svårt innan det var klart också, tror jag. Läser någon av respektive det här så förstår ni nog vad jag menar.

I "Londen" ska jag på flyguppvisning bland annat. Det ska bli schyst, lite mer drag än här i Sverige hoppas jag på. Förvisso kan svenska flyguppvisningar också vara ganska grymma, men det är förmodligen mer drag, häftigare plan, mer folk och bättre ös rent allmänt där, än det skulle vara här. Dessutom så har jag hört att folk ska vara ganska trevliga. Men som alltid så finns det ju undantag. Undantagen kan självklart vara beroende på från vilket perspektiv man ser det hela.

Nu ska jag ta och göra någonting... jag vet inte riktigt vad, men jag hoppas på att kunna åka inlines och spela någon form av "street-hockey" med gänget ikväll.

End of Captain's log....

...

Kom helt enkelt inte på någon bra rubrik på inlägget, så det får bli som det blev. Dagen idag har varit näst intill perfekt, i alla fall rent temperaturmässigt. Enda undantaget var väl på morgonen, då det var svinkallt. Det var verkligen så att man frös, å andra sidan så är "morgonen" för mig vid sjutiden. Jag frågade mig var sommaren hade tagit vägen. Efter ungefär en och en halv timme fick jag svar på det. Då kom solen fram, och det blev nästan olidligt varmt i tjocktröja och långbyxor. Tröjan åkte av ganska snabbt. Dagen på Jungs har spenderats med att större delen av tiden plocka skräp. Det måste verkligen vara ett av de allra glidigaste jobben som finns, bara strosa runt och pula lite här och där. Galet skönt. Tänkte på Simme i morse, tror inte att han - du, om du läser detta - skulle ha bytt Täby Järn mot Jungs denna morgon. Jag skulle gärna ha jobbat inomhus i morse. Men inte resten av dagen.

Såg i tidningen i morse att vädret i helgen förutspås bli varmt, så där somrigt varmt med över 25 grader i skuggan. Det är skönt, men även måndagen väntas bli sådan. Kul, jag minns genast måndag och tisdag denna veckan. Olidligt varmt.

För övrigt sprang jag 15, 3 km i Ensta idag. Det är det längsta jag har sprungit där, och det var också det tristaste jag någonsin gjort där, eftersom jag envisades med att kuta ensam. Tiden blev i alla fall ungefär 93 minuter och åtta sekunder. Jag är rätt nöjd med det, men hade nog kunnat prestera lite bättre. Får bli ett senare tillfälle. Jag hade tänkt springa 20 km på landet nu på lördag, men jag avblåser det med tanke på att jag sprang idag.

Nu känns det som att det är dags att sova, vilket förbryllar mig. Jag har nog aldrig varit såhär trött redan vid 20-tiden. Men så är det. Får se hur det blir. Ha det finemang, allesammans! Tschüss und auf wiedersehen/wiederhören.

Dagens låt: Nazareth - Love Hurts

Sagan om Ringen

Såg nyligen ett av de allra bästa Sagan om Ringen-spoofen någonsin. Den är helt enkelt sjukligt skön, och jag skrattade mycket åt den. Kan inte göra annat än att säga "mycket nöje".

Stephen introducerade mig för en riktigt kul grej förut också, den heter "Do not laugh". Den är också galet skön, och visar på vilket skön sorts humor japaner har, och de vet verkligen hur man underhåller tittarna.

Såg också en grej på ostfrallan, vilken jag blev mäkta imponerad av. Never mind bilderna som envisas med att vara där, erkänn att den knocken är en av de värsta, och allra klockrenaste, du någonsin sett. Nu ska jag se på Sphere tror jag, på 6an. Annars är det 500-kilos-mannen som gäller. I morgon är det jobb. Uppdaterar nog inte mer idag. Ha det bra allesammans. "God natt".


22.07

Måste bara få tillägga en länk till. Det är en annan knock, som är en av de snyggaste jag någonsin sett. Kolla här. Helt otrolig timing.

Vått värre

Som ni kanske har märkt så regnade det en aning idag. Eftersom man har ett arbete där man jobbar utomhus, så har jag varit ute hela tiden det regnade. Det paradoxala var att vi vattnade blommor under tiden, blommor som var på gränsen till döda, i stort sätt. Kan tänka mig att det såg lite udda ut. Inledningen av dagen var dock ganska bra. Jag tror däremot inte att jag någonsin har varit med om en segare morgon, jag var så otroligt, övermänskligt trött i morse. Det var på gränsen att jag somnade igen. Hade det hänt så hade jag utan tvekan ha sovit lite för länge. Men upp tog jag mig, och glodde på Magnum, och sen 7th Heaven. Utan tvekan en av de mest moralpredikande såpor som går just nu.

Ska även lägga till en del saker på min "hata"-lista.

* Jag hatar stenar som ligger i vägen för en när man rensar rabatten med skyffeljärn.
* Jag hatar tistlar.

Funderade även över det faktum att man använder sig av termen "ogräs" även när det gäller gräs. Gräs som växer på fel ställe, är ogräs. Varför "o"? Är det inte gräs då längre? Samma sak med oväder, är inte ett oväder ett väder? Kan vara värt att tänka på.
 
                        
                     Skyffeljärnet är andra från vänster... för er som inte är bekanta med det.

Uppehållstillstånd

Jag är ledsen för uppehållet som varit. Det har helt enkelt inte funnits ork till att skriva någonting. Jobbet har tagit musten ur mig, samtidigt som jag efter jobbet har sprungit. Jag har dock slarvat lite med disciplinen, så det har gått bort några tillfällen. Skönt i och för sig.

Efter snart en veckas arbete har jag kommit fram till några livsomvälvande insikter. Dessa insikter kombinerat med den erfarenhet jag hittills har fått, och kommer att få, kanske kan guida mig genom livet på ett framgångsrikt sätt. Kommer nu rada upp mina nya insikter.

* Jag hatar ogräs.
* Jag hatar gräs som växer där det inte ska.
* Jag hatar det mesta som växer där det inte ska.
* Solen ska inte underskattas i längden.
* Jag hatar dryga människor, som envisas med att kolla snett på en när man arbetar.
* 12 års skolgång, tre år på samhällsvetenskaplig linje på Tibble, och man sommarjobbar på Jungs (?).
* Jag kommer resten av året att ha ljusa handskar på mig, tack vare arbetshandskarna så är mina händer
   bra mycket ljusare än armarna.

* Jag hatar sopor.
* Jag hatar smått skräp, speciellt sådana där små förbannade klubbpapper, eller kolapapper, de går fan
   inte att plocka upp med pinnen.

* Människor under 55+ tycks inte bry sig om vad man gör, de verkar tvärt om helt skita i det.
* Airwolf är fruktansvärt underskattat, likaså att gå upp klockan 05.00 på morgonen.

Av dessa insikter kommer kanske en vara till nytta senare, kanske inte ens det. Hursomhelst så är det så det är.

För övrigt så kom betygen idag. Blev glatt överraskad när jag såg att det på vårterminen låg på MVG straight. Kändes gött det. Rent allmänt såg det bra ut, tänker dock inte basunera ut med vad jag hade, exakt, då detta kan uppfattas som störande och skrytande. Är det någon som mot förmodan skulle vara nyfiken så finns jag alltid på msn, mobilen eller mailen. Eller t.o.m. på bloggen, som en kommentar.

Men nu ska jag ringa chefen och se till att vi skriver mina papper i morgon. Vill inte att han ska kunna komma i slutet av sommaren och säga att "nej du har inte alls jobbat här, finns inga papper på det". Det vore ju ganska snopet. Uppdaterar kanske senare. Ikväll är det "500-kilos-mannen" på fyran klockan 21 som gäller. Det är ju liksom en liten bil? Ha det bra allesammans!


20.40

Fan vilket bakslag. Såg precis att "500-kilos-mannen" inte alls är idag, det är ju i morgon. Det lämnar mig i ovisshet. Vad ska jag göra istället? Man skulle ju kunna sova, men det känns inte som att jag är så trött. Får väl hitta på något. Börjar man kanske utveckla senildemens? Redan nu? Tänk då om 50 år. Usch, usch.


22.22

Såg precis till min förfäran att det är risk för regn- och åskskurar i morgon. Kul, kul, verkligen. Gå och rensa rabatterna när det  regnar. Förhoppningsvis regnar det inte, bara är mulet. Men det får helt enkelt visa sig. Fick förresten inte tag på chefen. Ska försöka haffa honom i morgon. Nu är det sovdags. Adjö.

Bonnbränna och minnen

Kan konstatera att om det kommer fortsätta vara sånt här väder, så kommer det inte dröja så länge innan man har en schyst solbränna. Redan nu efter två dagars arbete utomhus har jag en av världens fetaste bonnbrännor efter att ha gått med korttröjan uppkavlad till linne. Jag trodde att jag var solbränd på armarna, men tji fick jag, nu är jag solbränd på armarna. Så om vädret fortsätter som det gör, så kommer jag kanske kunna sola över den fräcka solbrännan jag har nu, men man vet inte om man kommer våga ta av sig tröjan, folk kanske blir rädda, arga eller bländade.

I vilket fall har jag tillbringat mycket av dagen med att glida runt och plocka upp skräp med en plockpinne. Jag har alltså mestadels bara strosat runt och inte gjort speciellt mycket. Det är fan inte helt fel alltså! Kan däremot definitivt konstateras att om man går efter endast fettförbränning så måste detta jobb vara ett utomordentligt alternativ till den som vill gå ner lite i vikt, jag har säkert gått närmare 1,5 mil idag. Men tycker man om att vara ute så är det bara skönt.

Igår fick jag förresten första indikationen på att man numera allmänt anses som vuxen. När jag på morgonkvisten, runt åttatiden, stod och rensade ogräs i rabatterna, så kommer det en mamma med sin son på kanske sex år. När de går förbi mig så hör jag lillkillen säga: "Mamma, mamma, vad gör mannen?" Notera, mannen. Tidigare har man alltid varit pojken. Det kändes faktiskt inte helt fel. Och idag när jag gick och plockade upp skräp, runt halv nio, så kommer det en pappa med sin kanske fem-åriga dotter. Dottern frågar sin pappa "Pappa vad gör han?" varpå pappan svarar lätt skämtsamt "Han plockar upp dumma barn och lägger dem i säcken" och ungen säger, gravallvarligt "Vad dum han är" och sen direkt efter rakt till mig "Du är inte snäll". Happ, tänkte jag. Hennes pappa bara log och ungen såg allmänt irriterad och arg ut på mig. Vad kan man annat i den situationen än att le?

Kollade nyss igenom alla Estlandsbilderna. Fan, minnena finns fortfarande kvar, trots att det är ett tag sedan. Kan inte tänka mig att vistelsen i Estland, med min underbara klass, någonsin kommer försvinna ur minnet. Man blir nästan lite sentimental. Men bara nästan.

Som det ser ut nu så ska jag duscha, och det lär bli en sval en för att inte avlida av svedan. Får uppdatera i efter helgen, eftersom jag jobbar i morgon. Efter duschen är det sovdags. Upp vid fem i morgon. Hårt, men sådant är livet. Huvudsaken är att det är ljust, och att det är antingen Magnum, MacGyver eller Airwolf vid den tiden. Då har man något att se på till frukosten. Men nu är det dusch. Sköt om er allesammans!


21.13
Överlevde duschen, men det knappt. Nu svider det som faan. Ska gnida in lite "after sun" eller något så det lindrar lite. Sen är det sovdags tror jag. I morgon är det solkräm som gäller på morgonen. Glömde förresten säga det om bonnbrännan, att man har ju arbetshandskar på sig, och således ser det också hur som att man har stått och stekt i solen hela dagen, med händerna upp till typ fem cm ovanför handleden nedkörda i fickorna. Det är en tydlig rand på vardera handen. Trodde inte det var sant först. Får försöka ta igen det i helgen. Nu är det "so long, for now".

Dagens låt, by the way, är Guns N' Roses - November Rain.

Jobb!

Nu har jag gått första dagen på Jungs, och jag kan konstatera att det är ett jobb där man glider runt och ser ut som en allmän stekare ganska mycket. Det tar visserligen lite på ryggen, men det är inte så farligt ännu i alla fall. Däremot måste jag gå upp runt fem-snåret, så det är lite segt på så sätt, men det är bara att slå på tv:n och kolla på Airwolf eller MacGyver!

Sprang 12,8 km idag. Det var riktigt skönt efteråt faktiskt. Trist under tiden dock. Tiden blev ungefär 76 minuter, vilket ändå är helt ok. Får se hur det blir i morgon. Hoppas man ser någon man känner i morgon, det är inte helt ovälkommet.

I går var det gradering, som för övrigt gick galant, så nu är man grönbältare i kickboxning. Det känns ju riktigt skönt faktiskt. Men inget mer med kickboxningen för denna termin för min del, eventuellt återupptar jag den aktiviteten i augusti, men vi får se.

Nu måste jag faktiskt snart lägga mig, jag är djävulusiskt trött idag. Så jag får väl tacka för mig, och önska er alla en trevlig fortsättning. Adjö så länge.

Studenten och klump i halsen

Nu när jag sitter och skriver detta så är antagligen majoriteten av er ute och har trevligt med varandra på slutskivan inne i stan. Jag trodde inte att jag skulle vara på väg att gå och lägga mig nu, vid putinuttiga 23.22, men så är det. Alla som var här idag hade stuckit innan nio, så då var det inget mer att göra åt det. Dessutom har jag varit så trött sen jag kom hem så jag skulle inte orkat vara med och festa ikväll. Det kanske låter sanslöst, men det känns ändå inte som att jag skulle ha något där att göra. Nog för att man kan ha kul utan att dricka, men det känns som att gemenskapen blir rätt koncentrerad mellan de som faktiskt dricker, och därmed hamnar jag lite vid sidan om. Vet dock inte om så skulle ha blivit fallet ikväll, men skulle det ha blivit så, så skulle det ha mycket större, negativ, effekt. I vilket fall hoppas jag att ni alla som var på slutskivan hade det underbart trevligt.

Vad kan man då säga om själva studenten? Förutom att det är ofattbart stort, och svårt att riktigt greppa, så var det riktigt trevligt och roligt faktiskt. Stundom hade man en liten klump i halsen, men man lyckades trycka tillbaka den. Man är glad och ledsen, lättad och tyngd. Många känslointryck från denna dag och minnena från tiden tillsammans kommer sitta kvar länge. Killen från estet som sjöng solo sjöng faktiskt riktigt bra, måste jag säga. Det var så att man blev rörd. Bra stämning var det i alla fall i aulan, utan tvekan, och vid utspringet också. Det är en händelse som jag aldrig kommer att glömma. Vädret var inte det bästa från början, men det artade sig riktigt bra till utsläppet. Solen sken och alla var så underbart glada. Allting idag har varit kanon! Flaket, avslutningen, till och med talen och avslutningen med Micke, mottagningen hemma och även vädret.

Helens tal vid lunchen kommer jag heller inte glömma, det kändes surt att man inte fick ha henne mer än en gång i veckan under denna termin. Hoppas att det går bra för hennes butik. En liten fundering är bara vart Micke tog vägen, är det inte brukligt att ens handledare ska vara med på lunchen? Jag vet inte, men nog kändes det märkligt alltid att han dissade oss på det viset.

Ska man glida över till den mer sentimentala sidan av det hela så kan jag redan nu säga, och även redan nu känna, hur mycket jag kommer att sakna alla. Trots att det inte riktigt har sjunkit in ännu, så börjar ändå tomhetskänslan komma. Funderingarna på vilka man kommer hålla kontakten med, vilka som kommer vilja hålla kontakten med mig. Några drar ju utomlands. Några kommer man kanske aldrig mer att se. Tänker man efter så är det egentligen hemskt. Människor som man har känt i så många år, några bara från "ettan", några ända från tvåan i grundskolan, tänker på Edward då. Några har man även känt, och gått i samma klass som, sen i 4an. Att veta att man kanske inte kommer träffa dem igen, eller åtminstone på lång tid, känns hjärtekrossande. Att veta att rutinen, som man gått på i nästan 12 år, är borta är ett fruktansvärt stort steg. Jag kommer glida ur spåret för det sentimentala ett tag, men kommer tillbaka dit.

Alla intryck idag har gjort en helt utmattad, och lämnat en med en massa olika känslor att bearbeta. Att förstå att 12 års skola har tagit slut på några timmar, det är svårt. At förstå att när man vaknar i morgon fredag, så har man inget att göra. Känslorna går som i en berg-och-dal-bana. Man är lättad, glad, kanske överlycklig, över att skolan är slut och att man faktiskt har gått ut med livet i behåll. Samtidigt är man förkrossad, handfallen, känner sig övergiven när man inser att gemenskapen, sammanhållningen och kärleken inom vår underbara klass, bara är borta. Jag tror dock att sammanhållningen kommer finnas kvar ett tag, kanske till återträffen? Det skulle inte vara helt fel det. En sommarfest någonstans nu i sommar skulle verkligen inte vara helt fel det heller.

Som avslutning nu tänkte jag glida tillbaka på sentimentaliteten. Att få ha gått i SP1F, SA2- och SA3B tillsammans med de underbara människor som utgjorde denna gruppering, har varit ett stort privilegium för mig. Jag ska inte utelämna att säga att alla ni från Byäng och Näsbydal som gick i min klass då också är underbara människor. Att få ha kommit så nära er och dela så mycket med er har verkligen varit en störtskön upplevelse. Tiden på Tibble har gått fasansfullt snabbt, och det är verkligen svårt att greppa att man aldrig, någonsoin kommer sätta sin fot i Tibble gymnasium i studiesyfte igen. Bara tanken är en övermäktig. Jag finner inte ord att beskriva den saknad jag kommer känna, och den tristess och handfallenhet som nu kommer.

Alla vet hur det brukar låta: "Vi måste lova att hålla kontakten" eller "Vi kommer alltid att vara vänner" eller liknande. Tyvärr så vet också alla att det inte brukar bli så. En efter en tappar man kontakten med folk. Det jag innerligt hoppas är att vi i SA3B kommer fortsätta hålla kontakt, och att vi aldrig kommer att glömma varandra. Endast tiden får utvisa hur det kommer bli. En tid som kommer vara fruktansvärt tråkig och långsam utan er. Det kommer utan tvekan att kännas oerhört tomt utan er. Ni ska alla ha ett stort tack, och en eloge för att ni är så underbara som ni är. Även om det har förekommit interna dispyter, så har vi ändå haft en sammanhållning som få.

Till sist vill jag bara säga att ni alla har en speciell plats i mitt hjärta, och att jag innerligt älskar er alla. Jag vet inte om det är ömsesidigt, men jag har kommit er mycket nära under denna tid, speciellt nu i trean, och jag önskar er verkligen all lycka och välgång i livet. Om någonting är svårt, ni genomgår en hård tid i livet, tänk tillbaka på SA3B och Tibbletiden, så kommer det kännas ljusare. Tänk på alla goda tider vi har haft tillsammans. Tänk på Estlandsresan!

Nu närmar det sig slutet på det här inlägget, och som slutkläm vill jag bara säga lycka till med allt, låt oss för guds skull hålla kontakt och glöm aldrig bort SA3B. Många kramar till er alla! Världen väntar på er nu. Även om SA3B inte längre finns i form av oss, så kommer ni alla i forna SA3B ändå alltid finnas i mitt hjärta. Tack för vår tid tillsammans! SA3B är lätt den skönaste klassen jag har gått i!

Bloggdesign|Dessan