Bankdag

En gång i månaden. Idag är en sådan dag. Bankdag. Jävligt skönt med en extra helgdag. Tanken är att man ska sköta eventuella bankärenden idag. Jag har inga att sköta. Alltså tänker jag bara slappa. Och uppdatera min out-of-date-blogg.

6/12-2006, 22:08 - Onsdag, Kavkas
Vi har ridit idag, igen. Det var faktiskt riktigt kul. Vi fick rida "själva", alltså utan att bli ledda. Det gick förvånansvärt bra faktiskt. Jag kom dit jag skulle. Jag satt kvar på Bonus. Alltså var det lyckat.
Vi har också haft stridsövningar idag. Det var också riktigt kul. Däremot var det helt stört grisigt. VI började med att repetera det vi gick igenom igår, alltså förflyttningssätten. Efter det var det "SKYDD"sintagande som gällde. Bara att slänga sig ner på mage och köra liggande anläggning.
Det jag märkte är att min hjälm är värdelös.. den går sönder hela tiden, och så är den för stor. Vet inte om det kan åtgärdas eller inte. Det får visa sig.
Vi övade också ansatsvis framryckning stridsparsvis, alltså jag och E. I och med att hon har lägre nummer än jag, alltså före mig i nummerordningen, fick hon vara "ettan" och jag "tvåan". Fungerade bra tycker jag, och även furir Å.
Ansatsvis framryckning i teorin går till som följer; När ettan springer fram täcker tvåan med eldgivning. När ettan sedan stannar efter 5-10 meter går denna ner i lägre ställning och påbörjar eldgivning, skriker klar och då är det tvåans tur att springa upp jämsides med ettan, under tiden ettan skjuter. När tvåan är uppe jämsides börjar allting om. Tvåan skjuter medan ettan springer osv osv.
Nackdelen med övningarna är att det blir så sjukt smutsigt. Ni kan alltså inte förstå hur skitigt det blir av att hasa sig fram i en massa ler-geggamoja. Stört, det är rätt ord. Så frågan är om det faktum att det är skitkul överväger det faktum att det är skitskitigt och skitjobbigt att vårda efteråt? Det är en fin gräns där någonstans.
Igår var det bara att ställa sig i duschen med m/90n på. Bara att skölja av efter bästa förmåga.
Idag fick vi HVO vid 15.40-tiden, alltså skulle vi vårda på eget initiativ. Det ledde till störda köer till duschen, så jag sket i det. Visade sig senare att det straffade sig.

Dagens lunch: Köttbullar, stuvade makaroner, lingonsylt, bröd, juice
Middag: Panerad laxfilé med remouladsås, potatis, bröd, juice och varm choklad som efterrätt

Nu är det sömn. God natt.

7/12-2006, 22:48 - Torsdag, Kavkas
Började morgonen på bästa sätt: fick reda på att vi skulle ställa upp 0705 istället för 0745. Stress blev resultatet. Men klara blev vi, i alla fall första tropp som hade tidig uppställning.
Vi skulle h astalltjänst, så vi gled ner till stallet och hade en liten rundtur med Kn. H. Lärorikt. Efter det skulle vi lära oss att mocka. Det var också lärorikt. Och ganska tungt.
Under tiden vi mockade så stannade utgödslingssystemet, så jag och E fick äran att skotta skitcontainern. Lärorikt värre. Stalltjänsten varade fram till lunch.
Efter lunchen var det exercis fram till middag. Fyra timmar. Efter middagen, ytterligare en timme exercis. Mycket gående, stående och stampande med fötterna. Kul dock.
Imorgon väntar vapenexercis med AKn, vilket ska bli sjukt kul. Får se hur det går.

Lunch: Torsdag säger väl allt?
Middag: Korv stroganoff, ris, macka, juice, varm choklad till efterrätt

11/12-2006, 23:10 - Måndag, Kavkas
FAAN VAd JAG ÄLSKAR PEPPARKAKOR! Snart är burken slut.
Det var en skön dag idag. Började med fys, sen ridning och sen vapenexercis. Gav 200% och fick ett bra ridet av Kn. H på ridningen idag. Fick också ett "BRA KRAFT!" av furir Å på vapenexercisen. Oh yeah.
Orkar inget mer nu.

Lunch: sjömansbiff, macka, juice/mjölk
Middag: veg. vårrullar, macka, juice, varm choklad

12/12-2006, 23:14 - Tisdag, Kavkas
Middag på skjutbanan idag. Avlossat 0 skott. Kul. Fick ha stridsutbildning istället, efter typ halva dagen. Känner inte för att skriva mer nu. Är alldeles för irriterad. Vill bara sätta nackskott på atta jävlar som ifrågasätter på dumma sätt samt folk som inte har respekt. Jävla pundarseljävlar. Förbannade jävla skithuvuden! Jag är så jävla irriterad. Störda, missanpassade dumjävlar!

Lunch: åt inget
Middag: åt inget

14/12-2006, 00:30 - Torsdag, Kavkas
Lucia igår. Det var Luciatåg i matsalen, vilket var fint. Det väckte julkänslor, och framförallt väckte det hemlängtan. Kände att jag bara helst av allt skulle vilja vara hemma med familjen. Det är en märklig känsla... jag har nu legat inne i snart två månader. I början hade jag hemlängtan ofta. Nu har jag i stort sett ingen hemlängtan alls. Vi har kommit så pass nära varann inom gruppen, likväl inom plutonen. I vilket fall.
Vi red igår också. Fick rida Amos. Han är världens absolut segaste häst. Jag skänklade som fan och han gick nätt och jämt upp i trav. Fick dock galoppera två tre gånger då han fick nått tokryck. Lt. B frågade om det var kul och om jag blev rädd första gången. Då svarade jag bara att det kändes som att hjärtat slog en volt eller två. Då skrattade han. Kul att man kan roa befälen. Det var i vilket fall en rätt skön dag med vapenexercis  fram till middag och närkamp med Lt. B fraån 1730-2130. Det var skitkul.
Idag då. Heldag på skjutbanan. Hade fri städning i morse, så jag tog det lugnt vid frukost. Skönt värre, för en gångs skull.
På Stålboda Bertil (B) sköt vi 200- och 300-metersskytte. 200 m gick åt helvete på första övningen. Andra gick också åt helvete, men inte lika mycket som första övningen.  Övning 20, första på 200 m, var liggandes med stöd och övning 21, andra på 200 m, var liggande utan stöd. Klarade inte första eftersom jag slängde iväg fem serier innan siktet var korrekt inställt.
300-metersskyttet gick riktigt bra däremot. Klarade det galant. Lite märkligt dock.
När första tropp skjutit klart skulle vi avlösa andra tropp med orienteringsgrunder, så de fick skjuta och vi orientera.  Mycket basic - lite nytt. Märkte att det är rätt svårt att orientera i mörker.
Sen var det i alla fall marsch tillbaka till Kasern 214, vår kasern i Kungsängen. Blev en liten tur på ca 2½ timme, varav två timmar konstant gång. Jobbigt? Mmm. Vi gick fort, och dessutom med tidspress.
Avslutade dagen med vapenvård. Lugn avslutning. Kändes bra det. Imorgon väntar julkul, alltså stridsfys med Lt. I i två timmar. Weei... Det känns som jag har nåt skit i mitt system som sinkar mig. Hoppas det försvinner.
Nu helgen som kommer är den sista på ett tag. Nästa gång jag kommer hem är den 29 december. Två veckor. Troligen de tyngsta hittills. Det eftersom jag inte får tillbringa julen hemma. Känns rätt vemodigt. Men det är bara att rycka upp sig, som något befäl sa. Tror det var Sgt. S.
Nu är klockan sovdags sedan länge. God natt.

Lunch: Fem skedar pasta bolognese jägarpåse, resten "försvann", vatten, knäckebröd, lite mariekeks
Middag: Lite skum curryaktig skit, resten "försvann", vatten, kakor, knäckebröd

Bloggdesign|Dessan