Updated update

28/11-2006, 22:57 - Tisdag, Kavallerikasern
Denna tisdag har, om något, varit extremt lärorik. Vi började dagen med en snabb visitation och sedan bar det iväg ner till stallet. Vi skulle ha stallgenomgång och "Fö.utbldn.hä" (förstegsutbildning häst). Stallgmg:n gick smidigt, vilket var skönt såklart.
Sen visade det sig att vi skulle få lära oss att visitera och rykta hästar. Vi blev således tillsagda att ta en häst.
Efter ett tag visade det sig att jag och V inte hade någon häst. Så när vi säger det till en av furirerna så kommer det en skitnöjd kille från 5. och säger: "Har ni ingen häst? Ni kan väl ta Acanthus?"
Ok, schyst tänker vi, utan att fundera på varför han log så förbannat förnöjt. När vi kom till Acanthus förstod vi varför. Öronen låg i stort sett slickade bakåt och han såg allmänt irriterad ut. Och bångstyrig var han, ett tag. Efter en stund lugnade han ner sig en aning och blev en snäll häst. Till slut.
Vi ryktade en hest till efter det, ATG (A Tog Gift). Han var jättesnäll från början. Så nu kan jag rykta hästar. I morgon ska vi lära oss sadla och betsla. Blir nog bra.
Rent övrigt har vi haft tre timmar konsekvent exercis idag efter middagen. Gick ändå rätt hyfsat. Kändes inte som tre timmar i alla fall.
Och avslutningsvis kan jag säga att jag är glad över att vara sjuk idag. Plutonen har nämligen blivit utsatt för den hårdaste "fysiska fostran", som sgt S kallar det, som jag sett på länge. Långa och hårda brakpass. Två stycken idag. Skönt att slippa, speciellt eftersom jag överhuvudtaget inte skulle orka något av det.
Nu är det sovdags, klockan är kvart över. Upp 0545 imorgon.
God natt.

30/11-2006, 19:58 - Torsdag, Kavallerikasern
Igår: Upp 0545 jovisst. Blev upp 0605 istället. Och en skitstressig morgon följde med en städning som var åt helvete. Omvisitation efter omvisitation. Och sen blev det exercis, fram till lunch. Det gick helt ok.

22:35
Nu har det gått ett tag. Fortsätter på gårdagen. Vi lärde oss betsla och sadla. Så nu kan jag det. Intressant faktiskt. Idag körde vi också repetition av ramsan före och efter ridning. Jag och V hade Dante. Han är VÄRLDENS snällaste häst. Hur lugn som helst och hur medgörlig som helst. Och dessutom, hur kelsjuk som helst.
Det var verkligen heaven att rykta, sadla och betsla honom. Det var förresten inte jag och V, det var jag, M och E.
För övrigt så gick ramsan för honom såhär idag: "Furir, Dante efter Collin-Cadrilj, klar för visitation före/efter ridning. En passering: sår - vänster bak."
Så går alltså ramsan, anpassa såklart grad och hästens namn efter situationen, så blir det bra.
Annars då? Jag och F gick ut och drog en 150-grams burgare med pommes och stor läsk på Valhallagrillen. Tror inte att jag har njutit så mycket av en burgare förut. Inte på det sättet. Wooonderful. Verkligen.
B hatar H's Ford Scorpio för övrigt. Det var definitivt den skummaste bilen jag har åkt med. Mysko låda i den. Vi åkte och shoppade lite sött, till vår diabetesklubb. Men det är tillåtet. Vi är soldater/kamrater/livdragoner/krigare osv osv.
Nu är det sovdags vilket syns på handstilen (i boken).
God natt.

3/12-2006, 23:19 - Söndag, Kavallerikasern
Fan vad jag hatar söndagar. Dock inte lika mycket nu som när jag gick i skolan. Nu är det ändå rätt lugnt i jänförelse... Helgen har varit riktigt lugn med mycket sömn.
Imorgon väntar ceremoni, 4:e december är ju Dragonbataljons högtidsdag. Det blir nog skoj. Vet inte vad som ska hända, men det visar sig väl.

4/12-2006, 22:20 - Måndag, Kavkas
Högtidsdag idag. Till minnet av slaget vid Lund för 330 år sedan, 1676. Började dagen med visitation, där jag fick ett "bra kängputs, Hellgren!" och ett leende av furir Å. Det kändes bra med tanke på tiden jag hade lagt ner på kängorna. Nu ser de ändå ännu lite bättre ut. Känns gott.
Det har blivit en jävla massa stående idag, och det känns i benen. Man tänker på högvakten, då man ska stå i två timmar. Och då ska man inte bara stå, utan man ska stå helt jävla blick stilla. Det sliter på kroppen, framförallt på benen och fötterna. Men det var rätt kul ändå.
Känner inte att jag har energi nog att skriva mer nu. Eller jo, en grej till som är ny. Jag ska skriva vad det var för lunch och middag.
Lunch: Kyckling, ris, brunsås ärtor/sallad. Bravo-juice, mackor
Middag: Pastapennor med ost- och skinksås, ketchup, äppeljuice, varm choklad

5/12-2006, Tisdag - 23:15, Kavkas
Att rubriken ser ut som den gör talar för hur dagen har varit. Stress rakt igenom. Lt. I skrämmer mig, helt ärligt. Han har ingjutit respekt i oss på bara en dag. Sjuk kille.
Vi har i alla fall gjort en jävla massa grejer idag. Vi har haft genomgång i ridgrunder, alltså har vi ridit idag. Dock blev vi ledda av de som har riderfarenhet sedan tidigare. Vi fick skritta och trava. Det gick faktiskt bra, man är ju en naturbegåvning.
Vi har också haft genomgång i stridsförflyttningssätt, vilket var jävligt kul. Fick man krypa runt i leran en massa. Naturligtvis valde jag det allra lerigaste stället att krypa på också. Man fattar inte hur jobbigt det är att krypa med stridsutrustning och vapen, bara typ 30 meter. Det är helt stört jobbigt. Men som sagt, det är också helt stört kul.
På väg från ridningen marscherade vi, och hälften hade ridstövlarna på sig, vilka har stålförstärkning fram- och baktill så det låter ordentligt när man går. Vi fick i marschen ordern "giv akt" och det lät asbra när vi smällde ner vänsterfoten i backen. Verkligen unisont.
Och eftersom vi var sena till en uppställning tog lt I vår kvällstid, med BRAK. Och vilket brakpass sen. Vi utlöste ett värmeaktiverat brandlarm så vi fick utrymma kasern. När vi kom ut hörde vi brandbilar i annalkande.
När vi väl kom in igen sa I att det var ett bra brakpass. Han sa att vi vann. Hell yeah, tänkte jag.
Nu är det bara fem minuter till det ska vara släckt och alla ska ligga i sina sängar.
Så nu ska jag sova. Upp 0500 imorgon. Har en jävla massa skoputs att göra och jag hann inte duscha idag. Känner mig skitäcklig just nu. Men det ingår i rollen.
JAG VILL INTE LEKA KRIG LÄNGRE, JAG VILL ÅKA HEM...
Lunch: kalops...
Middag: Korv med mos

Alltså ingen höjdardag rent matmäsigt.
Godnatt!

Bloggdesign|Dessan