Bättring

Var iväg och tränade imorse, 0730 som vanligt. Med tanke på hur nacke/rygg har känts de senaste dagarna var jag beredd på en mycket dålig dag rent träningsmässigt, men det gick mycket bättre än jag trodde det skulle göra. Visst, jag hade lite känningar, men jag tog det lugnt och det gick bra. Nu känns det mycket bättre än i morse, så jag har höga förväntningar inför nästkommande vecka.

Strax bär det av till landet för lite välförtjänt avslappning. Hoppas vädret håller sig bara, just nu är det åtta grader varmt och strålande sol. Där solen ligger på är det nästan 25 grader. Snart är det sommar.

Blandat kompott

De senaste dagarna har jag känt att jag blivit bättre i nacke/rygg. Det är naturligtvis strålande nyheter för min del, but I can't help wondering: är det bara ett vaneting? Är det så att jag har blivit van vid att det smärtar så det känns som det har lättat? Kanske muskelinflammationen har lagt sig, men det fortfarande är något knas på ryggraden? Who the hell knows...

Jag väljer nog ändå att glida på bättringsvågen, det känns bäst så samtidigt som en positiv inställning ska ge någon form av placebo-effekt. Man kan i alla fall hoppas på det.

För ett tag sedan hörde jag någon säga att en positiv inställning främjar positiva ting i livet.

Exempel: Jag tror inte att jag kommer vinna någon större vinst på vare sig Triss eller Lotto - därför vinner jag inget.

Personen menade att om man tänker positivt, alltså att man kommer att vinna, så har man större chans att de facto vinna något. På ett sätt kan jag gå med på det. Är man övertygad om att man kommer vinna så köper man förmodligen fler lotter än om man är som jag. Självfallet har man större chans att vinna om man faktiskt köper lotter eller ringer in till nummerdragningar på TV.

Påståendet att de positiva tankarna i sig skulle inverka positivt på sannolikhetsläran ställer jag mig helt emot. Sannolikheten är alltid helt random, jag tror inte på något sätt att man, utan att fuska, kan påverka slumpen. Däremot ställer jag mig oförstående inför det faktum att somliga tycks ha mer tur än andra. Det finns exempel på personer som, till exempel, ringer in tre gånger till ett frågeprogram på, säg, femman, och kommer fram tre gånger. En annan ringer in många många fler gånger men kommer inte ens fram och kan registrera sitt nummer. Vad beror detta på?

En man bestämmer sig för att spela på Lotto en dag och köper en kupong. Några dagar senare får han reda på att han har vunnit över 100 miljoner. En kille som nästan aldrig har spelat i hela sitt liv. En annan lirare som har spelat bort tio tusentals, kanske hundra tusentals kronor, har aldrig vunnit mer än några tusenlappar. Vad beror det på? Hur kan vissa personer ha ett sånt fruktansvärt grymt flyt i livet? Vad är det för preferenser som väljs ut i usvalsprocessen? Kort och gott: hur fan kan vissa ha sån tur? Och inte bara i spel, i allt!

Tur i spel - otur i kärlek, sägs det, och vice versa. Jag har aldrig märkt något annat än otur i allt jag tar mig för inom dessa områden. Man blir rätt less efter ett tag. Man isolerar sig, slutar tro på spel, slutar tro på kärlek - det ger ingenting förutom bestörtning och bortkastad tid och engagemang. Det är sorgligt men det är där jag befinner mig. Jag har hunnit bli ganska van vid det och det är inget jag tänker på längre. Vet inte hur man ska bryta mönstret... en gigantisk lottovinst kanske vore på sin plats? Eller en ömsesidig gnista som plötsligt tänds. Det vore gott det, en maffig lottovinst. 100 millar in på kontot. Shit, vad många nya kompisar jag skulle få. I'd be loved. Om man är dum nog att bli lurad av människans girighet, Jag har inte höga tankar om människan och hennes framtid. Inte det minsta.

Skadad?

Jag kände när jag tränade nu på morgonen att det drog till i ryggen/nacken i höjd med tredje bröstkotan. Tänkte inte mer på det förrän det började stråla en stickande smärta när jag vred på nacken. En smärta som strålade upp i nacken och ut i högerarmen/axeln på baksidan. En känsla jag allt för väl känner igen.

Senast jag kände samma sak var för snart tre år sedan. Det var på en träning i kickboxning och vi hade nackbrottning med kast som ett moment. Jag blev kastad och vred mig konstigt i ryggen. Fick en kotförskjutning i någon av bröstkotorna. Jag gick från torsdag kväll till tisdag eftermiddag och hade skitont i nacken och kunde knappt röra på mig. Tisdag eftermiddag gick jag till kiropraktorn och han tryckte till kotan, och vips så var det genast bättre.

Jag hoppas verkligen inte att jag har lyckats med samma sak igen. Det är inte som att jag älskar smärta, men jag gillar inte att gå på smärtlindrande. Det är inte bra för kroppen. Även om man tar tabletter så har man fortfarande ont, det är bara att hjärnan inte tolkar det. Samma sak med narkosbedövning.

Jag ska låta det gå åtminstone till imorgon eftermiddag innan jag tar ett beslut huruvida jag ska kontakta kiropraktorn eller ej. Det kostar faktiskt pengar och, arbetslös som man snart är, har man inte råd med det.


Heja P3!

Lyssnar man på radio mycket nu för tiden blir man allt bra less. Det är samma, samma hela tiden. Radiokanaler som är EXTRA bra på att lira samma skit om och om igen är Rix FM och NRJ. De har sina listor de ska lira med samma låtar 500 gånger per dag. Inte nog med att de spelar sönder alla redan dåliga låtar på radio, dessutom ska de envisas med att släppa skivor med deras mest spelade låtar. Vad är vitsen med att köpa dessa skivor? Det är ju bara att slå på radion och du är GARANTERAD att höra minst hälften av låtarna på skivan under ett par timmar.

När man då börjar ledsna på dessa kanaler, som till råge på allt har sjukt tråkiga programledare, kan man alltid prova på att tuna in någon annan kanal. The Voice spelar också mycket av samma samma hela tiden, och jag är inte världens största hip-hop-beundrare, så mina känslor för den kanalen och deras utbud är inget jag behöver nämna här.

Kanaler som också lirar lite samma samma är Rockklassiker och Bandit. Bandit är bättre än Rockklassiker på att lira samma låtar, men har man en kanal som heter "Rockklassiker" är man ganska begränsad till att spela just det. Då är det förståeligt. Jag tror att de kanalerna är de som tilltalar mig mest, jag älskar rock, speciellt gammal rock á là 80-tal.

Vill man däremot lyssna på lite annorlunda musik, ja en helt annorlunda kanal, växlar man till P3. Där snackar vi omväxling. Oavsett vilken annan kanal man lyssnar på kan man vara säker på att man känner igen första eller andra låten man hör. Däremot, på P3, är det absolut inte så. På den kanalen har man absolut störst chans att höra låtar man aldrig någonsin har hört förut. Därtill har de sjukt mysko programledare, som bidrar till den unika upplevelsen av radiolyssnande. Inte på någon annan kanal får man samma reaktion som på P3. De har den ultimata blandningen av flummig musik med flummiga programledare till dagsaktuell musik och nyhetssändningar. Allt man behöver för en timmes bilfärd med radion på.

Heja P3!

Slow down!

Idag är det fem månader sedan muck. Vad händer? Hur kan tiden gå så fort? Det är sinnessjukt hur fort allting går. Vad gör folk nu för tiden? I don't know!

Splittrad

Idag har jag tänkt dela upp inlägget i två delar: en munter del, och en "omunter" eller mindre munter del. Jag har efter en del övervägande kommit fram till att jag inleder med den muntra delen, istället för att avsluta med den och höja sämningen på slutet. Väljer att göra så eftersom jag helt enkelt känner för det. Here goes...

DEN MUNTRA DELEN

Jag älskar våren. Visserligen älskar jag sommaren också, och till viss del även hösten, men speciellt våren. Om någon frågade mig vilken min "favoritårstid" är skulle jag svara "våren". Efter vinterns mörker och kyla är det något speciellt med känslan när värmen börjar komma. Snön smälter och man ser hur det knoppas på buskar och träd, blommor börjar komma och gräser återfår sakta men säkert sin djupt gröna färg.

I och med att kylan ger med sig och världen börjar tina börjar vårens dofter komma fram. Då det inte blåser kan man stå och bara njuta med solen i ansiktet och känna värmen. När det börjar blåsa drar man igen jackan och vänder sig ifrån vinden, det är fortfarande isvindar. Man mår helt enkelt bra när solen och värmen kommer igen efter flera månaders mörker och kyla.

När sommaren kommer kan man gå lättklädd hela dygnet. Man börjar gnälla på att det är för varmt och man orkar inte göra något. Kanske går man bara och degar hela dagen, men man är ute långt mycket mer än annars. Träden är gröna, blommorna frodas, människorna frodas. Man kan sitta och bara titta på folk som går förbi - fascineras av hur årstiden berör alla på samma sätt.

När hösten kommer börjar det bli lite ruggigt. Det regnar lite mer, det blåser lite mer, det blir mörkt tidigare. På träden kan man se nästan alla färger. Skogen blir en explosion av färger. Det är vackert. Ironiskt att döden ska vara vackrare än när livet kommer på våren.

Vad njuter man av på vintern? Det är kallt, mörkt, man får kämpa med att ta sig fram. Det är halt - man halkar, bilar krockar. Man har tjocka kläder på sig och kan knappt röra på sig. Det är mörkt när man går upp och går till jobbet/skolan. Det är mörkt när man kommer hem.

Jag säger det, våren och försommaren är helt klart guld värt. Snart är vi där. Då mår man bra igen. Jag ser fram emot den perioden. Den som väntar på något gott...

DEN MINDRE MUNTRA DELEN

Igår var det kanonväder. Idag har det varit kanonväder. Jag har mått bra. Jag mådde bra ungefär halva dagen idag. Fick en avi i posten där det stod att jag hade ett rekommenderat brev som väntade på mig hos postens utdelningsställe på ICA Metro i Centrum. Funderade på vad det kunde vara, mamma tänkte att det kanske kunde vara min förnyade väktarlegitimation. Antagligen, tänkte jag.

Kilade ner till Centrum och hämtade mitt brev. Från G4S var det, men det kändes inte som att det var något kort i det. Öppnade det och såg "Underrättelse om uppsägning av provanställning". I was like "Whaat?". Tog upp brevet och läste igenom det.
När jag hade läst igenom det blev jag helt paff. De jävlarna säger upp mig. På vilken grund då? Jag var verkligen inte beredd på det, såg det inte komma. Jag förstod inte riktigt varför. Jag förstår fortfarande inte varför. Tog en promenad efter det och funderade lite. Började skratta faktiskt. Det är rätt komiskt, jag har jobbat i 2½ månad. Jag åkte på akut magsjuka natten till torsdag så jag kunde inte jobba natten till fredag. Berodde uppsägningen på det? Då skulle jag bli fly förbannad, på riktigt.

Jag ringde min chef, och nu är jag arg så jag skriver hennes namn, Mona-Lisa. Jag frågade henne vad de håller på med, varför de säger upp mig. Hon svarade, helt likgiltigt: "Nej, men vi tror väl inte på ett fortsatt samarbete." Vad fan är det för svar? Vad kan de ha för uppfattning om mig efter 2½ månad? Jag kanske inte har jobbat så mycket, men fan det är ju planeringens fel - inte mitt. Jag jobbar när de vill att jag ska jobba, vadå - har jag gjort ett dåligt jobb?

Fortsatte fråga henne vad de grundade det på, varpå hon fortfarande likgiltigt svarade: "Nej, men du vet vi tror inte på ett fortsatt samarbete. Det är vad jag ska säga." Jag var arg och försökte hålla mig "buisness-like". Frågade henne igen vad de har för grund för uppsägning, och hon fortsatte säga "Men vi tror väl inte på ett fortsatt samarbete, vi behöver ingen grund." Jag fick inte ens veta vem som förstört för mig. Jag avslutade samtalet på ett ganska oförskämt sätt och lät henne förstå att jag var förbannad.

Så nu sitter jag här. 10 mars är jag officiellt arbetslös. Om planeringen ringer mig om jobb under tiden till dess kommer jag definivt inte anstränga mig för att vara trevlig. Under min tid på företaget har jag blivit behandlad som skit: ingen talar om att jag ska vara på andra sidan stan mitt första pass. Ingen talar om för mig att jag ska sitta i Täby Centrum mitt tredje pass, istället för att åka till Barkarby. Ändringar i schema, ändringar hit och dit. Otrevlig arbetsledare. Jag är less på skiten. Skönt att slippa det.

Ett par avslutande ord så. G4S, sug min röv.

Jag förstår inte

Jag såg på TV4 sport nu att det är poker. Hallå? Poker på en sportkanal? Är det inte i sådana fall dags att de börjar sända CS på TV4 Sport också? Eller varför inte schack, jag menar de sänder ju de facto golf? Jag vet inte om jag har missat något, men när blev poker en sport?

Ska man börja gå in på definitioner kan jag hålla på hela natten. Det sänds ju racing, eller hur? Det klassas som sport, MEN, det går under namnet MOTORSPORT. Därför borde inte poker eller schack gå under enbart "sport", det borde vara något i stil med "sitt på en stol och titta på kort samtidigt som du försöker se vad dina motståndare tänker, utan att de ser vad du tänker"-sport. Det kanske skulle bli för långt för TV-tablåerna...

Det är vår!

Igår kväll när jag såg väderprognosen för dagen tänkte jag att det kunde vara skönt med ett par plusgrader och sol. Inget kunde förbereda mig för det som kom. När jag och Wille kom ut från gymmet var det vår. Solen sken, det var vindstilla och värmen kändes där solen låg på. Helt enkelt underbart. Lite senare på eftermiddagen tog jag mig en titt på termometern på solsidan. Den visade yttertemperaturen 22 grader. Så hög yttertemperatur har jag inte sett på hur länge som helst. Okej, solen hade värmt upp där ganska länge, men fortfarande.

Det underbara vädret gjorde att jag absolut inte, under några omständigheter, skulle kunna sova inför jobbet nu ikväll. Det var helt enkelt för ljust och för bra. Bara vetskapen om det fina vädret gjorde att jag inte kunde sova. Jag tog den smällen och satt vaken, njöt av vädret. Nu sitter jag här och är omänskligt trött. Jag skulle kunna döda för att få sova i min säng nu. Gissa om det ska bli skönt att komma hem vid 07... Nog om det.

Igår.. eller ja, i tisdags, var jag på kompletteringsutbildning för VU1. Jag kom dit i tron att det skulle vara "akademiskt jättestrikt och tråkigt", men möttes av att det var mer "skolaktigt och vänligt". På kursen var ytterligare en från plutonen, och så träffade vi en av skvadronens sergeanter där också. Allt som allt hade jag en bra tisdag. Träffade en tjej där, Linda. Sjukt trevlig människa, vad jag kunde utläsa på de timmarna vi var där. I felt like "damn, I could fall for her", tyvärr då så skulle hon åka tillbaka till Jönköping på kvällen/natten. Det är som det är, hon finns där ute någonstans. Den "rätta". Ha... ha... ha...

Anyway, jag kommer jobba imorgon också, och hoppas att jag är mer utvilad då. Kommer sova från ungefär 08 till fem eller sex. Det betyder dock inte att jag kommer vara utvilad under natten. Ponera att jag sover åtta timmar på dagen. Inte är jag lika utvilad eller pigg lika länge som om jag hade sovit åtta timmar på natten. Kroppen är inte inställd på att sova på dagen, den vet att det är ljust och man vill vara ute. På natten när jag är vaken sitter jag och brottas med tankar i stil med "Du vet att du borde sova nu", eller "Alla andra sover nu, tänk på dem liggandes i sina sköna sängar". Det är tufft att jobba natt, helt klart.


Tankfull

Jag hade en intressant diskussion med en lumparkompis här om dagen. Jag och Brewitza snackade om det mesta, och det slutade med att han rekommenderade boken "The God Delusion" för mig. Jag tänkte att det skulle vara intressant att läsa en religionskritisk bok, speciellt med tanke på att jag själv är religionskritisk. Så jag lånade den på biblioteket "igår" onsdag.

Boken är på ungefär 400 sidor och jag tänkte att det skulle vara ett bra tidsfördriv på jobbet när man sitter och väntar på att det ska hända något, ungefär som jag gör nu. Det jag inte räknade med var att det skulle gå så segt att läsa. I och med att boken är på engelska, och jag inte har läst en engelsk bok på länge, så går det långsamt att läsa. För att göra läsningen ännu svårare ska tilläggas att jag dessutom är trött när jag läser, vilket i sig inte är en faktor som underlättar.

"The God Delusion" är faktiskt intressant, Richard Dawkins verkar verkligen inte gilla religion. Jag kan rekommendera nästan alla att läsa boken, speciellt om man är intresserad av denna typ av bok. Jag tänkte lägga in ett citat från boken som jag finner ganska komiskt, men ändå hållbart.

"... if by 'God' one means the set of physical laws that govern the universe, then clearly there is such a God. This God is emotionally unsatisfying... it does not make much sense to pray to the law of gravity."

                - Carl Sagan

Utöver detta citat finns det en mängd citat som jag skulle kunna slänga in redan efter 46 sidor. Det känns bra att veta att jag bara har ungefär 360 sidor kvar. Mmm. Verkligen bra. Jag är ju känd för att läsa snabbt och engagerat.

Min kära syster antydde igår att jag inte hade uppdaterat på jättelänge. Jag vidhöll att det inte var mer än en vecka, men erkände senare att det faktiskt är längre än vad det brukar gå mellan uppdateringarna. Så, nu när jag har tid - jättemycket tid - tänkte jag att jag kunde uppdatera.

Jag skrev detta i onsdags natt, men hade skrivit mer när jag postade inlägget. Det hade funnits med, om jag hade kunnat posta inlägget utan att det skulle bli problem med internet. Som tur var sparade jag halvvägs igenom. Här är det som blev "över".


Bloggdesign|Dessan