Olika sorters försvar

Vi lirade vår version av street hockey med gänget, plus ett annat gäng, idag. Jag kan säga att det gick bättre än i måndags, ringrostigheten är nästan helt bortblåst och det går ganska bra att utföra de där våghalsiga manövrarna. Däremot kan jag också säga att det är illa att åka inlines med skavsår. Det är som gjort för att man ska få ännu större skavsår.

Att glida runt och vara försvarare och röra sig mycket i sidled är slitsamt på hälarna när det har börjat skava där. Att försöka leka forward och komma upp i fart och dra motståndarna och göra mål är slitsamt. Allt är slitsamt på hälarna, till och med att bara stå.

När jag drog på mig grillorna hade jag varit förutseende och satt på tejp. Erfarenhet sade mig dock att den inte skulle sitta kvar mer än i ett par minuter. Antagligen hade jag rätt, jag hittade i alla fall tejpen fastklistrad i strumporna när dessa åkte av. Jag har i stort sett ingen hud kvar på hälarna, de är skinnflådda och svider enormt mycket. Det gör ont att gå för då stramar huden och drar i sårkanterna. Så kul det kommer att bli att gå runt med M/90-kängor hela helgen i Kungsängen på introduktionsutbildningen då. Yay, mer skavsår.

Inte räcker det med att man drar på typ Elastoplast eller Compeed, trycket gör ont ändå. Dessutom så åker skiten av efter att man har hasat runt foten i skon tillräckligt mycket. Därefter får man få med smärtor. Kanske vore det skönt att köra lokalbedövning i fötterna? Det skulle kännas som att sväva. Jag får ta och prova det någon gång.

Off to another subject. På nyheterna ikväll kunde man se ett inslag om försvaret och de planerade nedskärningarna. ÖB Håkan Syrén hade ett litet tal och menade att Sverige inte kommer att kunna försvara sig om nedskärningarna går igenom.

Är det bara jag som reagerar på det? Som jag ser det kan inte Sverige försvara sig som det är nu heller. Vi har ett försvar som bygger på värnpliktiga. Nu skärs det ner och allt färre gör lumpen. Vad blir resultatet av det? Jo, att vi får färre soldater som kan försvara oss. Och hemvärnet sedan... ett gäng medelålders män som tycker om att springa runt i skogen och skjuta. (Det bör tilläggas att jag är hemvärnsman och jag är då inte medelålders, men tycker om att springa runt i skogen och skjuta ändå.)

Kort och gott, ser man på våra potentiella fienders styrka har vi en ganska blek chans till försvar. Det känns lite som att politikerna förlitar sig på andra nationer, och framför allt EU, att de ska komma till vår undsättning. Tja... det känns som ett naturligt steg att bistå sina "allierade" med hjälp i en krigssituation, men Sverige som är "alliansfritt" har ju inga allierade då. Then who's gonna help us?

Kommentarer
Postat av: Brewitza

Vad ska du gå för nåt i kungsängen? Var det inte snack om ett gemensamt eu försvar? skulle väl vara det man kan förlita sig på i sånna fall.

2008-05-16 @ 13:23:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Bloggdesign|Dessan