Urbana äventyr

Jag var inne i stan idag för att uträtta lite ärenden. På väg ner i tunnelbanan vid Tekniska ser jag en kille framför mig i rulltrappan som jag tycker mig känna igen. Jag funderar några sekunder och sedan kommer jag på det. Det är samma kille som jag mötte på Hemköp i Täby Centrum för några veckor sedan.

Då såg han inte riktigt likadan ut, han hade snyggat till sig lite. När jag mötte honom på Hemköp störtade han fram genom butiken, liksom stapplandes men målmedvetet, hade en "attackblick", sa "ööööööh hu hööö ääähhh" och väjde inte för någon. Till det så luktade han mysko.

Nu var det en annan person, kanske var det hans tvilling. Det slog mig bara hur mycket första intrycket gör. Man får en uppfattning om hela individen genom att bara observera ett par sekunder.

Dessutom, när jag var i stan, så myllrade det av de där jobbiga, påträngande ungarna som ska samla in pengar till något. Om jag inte minns fel så var det till barnen i Bolivia nu. Vad svarar man på frågan "Vill du skänka en slant till 'blablabla'?"? Säger man nej får man den där blicken. Du vet, den där du är inte värd ett skit och du är en dålig människa-blicken. Under min vistelse i stan blev jag tillfrågad av en massa söta småtjejer på 15 16 år som gick runt med sina koppar. Jag svarade "Jag har inga pengar på mig". Man kan kalla det en halvlögn. Teoretiskt sett hade jag pengar, på kortet. Men jag såg inte att de bar med sig några kortterminaler så jag vidhöll det argumentet.

När jag sedan satte mig på tunnelbanan för att åka hem så såg jag ett troll. Nej, kanske inte riktigt - jag ska inte vara onödigt elak, men jag såg Skäggiga Damen.  På riktigt. Hon hade långa, och många, hårstrån både på hakan och överläppen. Nu när jag tänker tillbaka på det kan jag inte svära på att det var en dam,,, jag var faktiskt aningen osäker där jag satt snett mitt emot. I efterhand är jag än mer osäker. Kanske var det en gubbe då. Jag låter det vara osagt tills vidare, kanske för alltid. Antagligen för alltid, om jag känner mitt minne rätt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Bloggdesign|Dessan