Mitt tal till nationen

Julen står för dörren och detta medför blandade känslor för många. Säkerligen finns det de som varit ute i allra sista minuten nu idag och handlat det sista, och säkerligen finns det även de som ännu inte hunnit införskaffa allt inför morgondagen. Denna hets är något som kommersialismen fört med sig, och det är delvis, om inte helt, vårt eget fel.

Jag är ingen historiker och vet absolut inte när eller varför man började köpa saker till varandra till jul, men jag anar att det kan ha religiösa rötter. Slå mig på fingrarna om jag har fel.

Detta år hade jag lovat mig själv att inte falla offer för denna västvärldens julhets, ett löfte som också infriades. Inte någon gång under förspelet till morgondagens klimax har jag känt någon form av stress eller otillräcklighet, något som kanske har att göra med bra förberedelser och ett mindre, nästan obefintligt, "måste-tänk" än tidigare år.

Så, utan vidare fördröjning, vill jag be att få önska en riktigt god jul. Skulle du av valfri anledning inte fira jul får jag istället be att få önska en riktigt trevlig torsdag istället.

God Jul!

God Torsdag!

Kommentarer
Postat av: Kia | Bloggdesign

Desamma! :)

2009-12-23 @ 14:07:52
URL: http://kias.blogg.se/
Postat av: bella

God Jul Micke :)

2009-12-24 @ 22:03:07
URL: http://issie.blog.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Bloggdesign|Dessan