Dubbelmoral?

Nästa vecka hägrar studenter. Tre dagar med utspring väntar och det kommer bli livat med långsamma lastbilar fyllda med studenter som firar att deras bästa tid i livet är över. I samband med detta kommer släkten hit för att fira min lillasysters student, och därför städas det nu.

Jag försökte förklara min ståndpunkt i det hela, men det gick inte alls. Ingen höll med mig och dövörat slogs till. Jag kan inte säga att jag är förvånad, tvärt om är det på tiden att jag möter motstånd ur det perspektivet.

Jag menade på att det är dubbelmoral att städa när det ska komma folk. Jag erkänner att jag inte är speciellt bra på att städa, jag dammsuger till och från men i övrigt är det ganska rörigt - organiserad oordning kallar jag det. Jag hittar det jag vill åt och om någon, eller jag själv, rör om i strukturen följer otaliga timmar med letande.

Att jag inte är bra på att städa innebär att även jag lever i dubbelmoral. Det jag lade fram för familjen var att det läggs upp en fasad för gästerna. Spontant tänker man att det är ordning och struktur på en familj med en välstädad bostad, medan en rörig lägenhet istället skriker om slarvighet och lättja.

Jag vill självklart att det ska se presentabelt ut när det kommer gäster. Därför städar jag alltid extra när det ska komma folk. I'm living my own nightmare. Genom att städa och ge sken för att vi är strukturerade, eller mer strukturerade än vi är, sätter vi upp en fasad av det vi vill att gästerna ska tro och tycka.

Att sedan inte orka göra något åt röran som onekligen smyger sig på i slutänden och sedan sitta med fasaden utåt att vara välorganiserad och ordningssam, är inte det dubbelmoral?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Bloggdesign|Dessan