Minus?

Jag uppfattas nog av många som ganska negativ. Flera gånger har jag fått frågan om det inte är jobbigt att gå och tänka så negativt och inte se något ljust i vardagen. Varje gång förbluffas jag över folks trångsynthet och plötsliga amatörpsykologiska kunskaper.

Helt omedvetet dömer vi folk på förhand efter utseende och beteende, men att direkt ifrågasätta någons synsätt på det viset och samtidigt insinuera att ens sätt att se på saker och ting är fel? Här får jag nog. En stor nackdel jag har är att jag är efterklok. Ofta blir jag bara paff av kommentarer för att senare komma på alla bra saker att säga. Väl där är det lite sent att säga det.

Själv har jag egentligen aldrig sett mig som negativ eller direkt pessimistisk. Snarare har jag alltid påstått att jag är mer åt det realistiska hållet. Vi har gnällbältets "Det går aldrig..." - något otvivelaktigt pessimistiskt såtillvida det inte rör sig om något som de facto är helt omöjligt.

Mina värderingar kommer sig av erfarenheter, precis som hos de flesta. Kan jag påstå att jag upplevt mindre antal positiva saker än andra, eller? Inte direkt, främst eftersom jag inte bara automatiskt kan anta att det är så. Att utgå ifrån det är att vara pessimist.

Om jag inte har några förväntningar på något för jag höra "Måste du vara så negativ?". Jag vet inte ens om jag ska dra resonemanget vidare. Är det inte ganska självklart?

I går eller förrgår såg jag en liten artikel i Metro där det stod att negativa människor är bättre på att bedöma andra människor och ge mer träffsäker kritik, samt var mindre benägna att bli lurade. Om nu inte detta är skäl nog att inte ändra på sig, så säg mig vad som är det...

Kommentarer
Postat av: A-palle

Jag är exakt likadan, stör mig också på folk som bestämmer vad jag tänker och ställer frågor utifrån det!

2009-11-05 @ 20:29:38
URL: http://apalle.blogg.se/
Postat av: Anonym

Du skriver väldigt bra, tycker jag :)

2009-11-05 @ 21:45:31
URL: http://alexandrawittgren.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Bloggdesign|Dessan