Saker jag inte tror på

I detta inlägg ger jag några exempel på saker jag inte riktigt tror på. Notera också att dessa endast är ett axplock.

 

Människor som ler hela tiden


Jag kan inte tro på människor som går runt och ler hela tiden, det finns ingen naturlig anledning att alltid gå runt och le, även om man faktiskt avger ett äkta leende. Ler man åt allting spelar det ingen roll att det är äkta; leendet tappar sin autenticitet genom att missbrukas, precis som så mycket annat. Ett leende bör användas sparsamt och endast tas i bruk när man faktiskt menar det. Jag hatar falska leenden, när folk ler ”för att de måste”. Varför måste man le på fotografier i skolan? Varför ska jag få höra ”Kan jag inte få ett leende, du ser ju så kriminell ut?” när jag ska fotas för passerkortet?

 

Reklam


Det finns ingenting trovärdigt med reklam, och speciellt inte med reklam för städprodukter, hudvårdsprodukter eller tandkräm. Whiteningtandkräm, som ”ger ett vitare resultat efter första borstningen” är ett fruktansvärt bra exempel på dålig och inte speciellt trovärdig reklam. Jag har dessutom belägg för min åsikt eftersom jag har provat denna Pepsodent Whitening, eller vad den nu heter. Jag fick ett varuprov helt utan anledning, och provade den för att se om det fungerade. Resultatet var slående, resultatet var extremt likt originalfärgen, ja till och med identisk. Skillnaden var alltså noll.

 

Jag har heller inget förtroende för reklam om till exempel ProViva eller motsvarande produkter där någon, utförandes så vardagliga sysslor som möjligt för att folk ska relatera till det, pratar om vilka problem de haft med magen eller immunförsvaret. När de sedan häller upp produkten i ett glas eller äter ur förpackningen och säger att det är jättegott vill jag bara kräkas. Självklart säger de att det är gott, hur bra reklam för produkten skulle det vara om de på allvar sade att det smakade avföring?

 

Abtronic


”Har du också tröttnat på att ligga på golvet och få ont i nacken? Har du också tröttnat på att göra jobbiga övningar? Då är det dags för dig att prova på något nytt och revolutionerande. Abtronic är inte som något du har provat. Genom vibrationer stärker den dina magmuskler och ger dig den där kroppen du alltid velat ha!” (*Visa bild på vältränade människor som aldrig använt apparaten ifråga*)

 

Jag kan förstå att vissa får ont i nacken när de gör situps, det är inte så konstigt egentligen; många gör fel och drar med händerna bakom huvudet och belastar och sträcker därmed nacken och ryggen på ett onaturligt sätt. Att för den skull gå över till något som ”gör träningen åt en” är helt galet. Borde man inte istället försöka åtgärda det man gör fel och bättra på rörelsen, eller börja med lättare övningar eller bara kortare rörelser?

 

Jag tycker att det är genomgående hos många att underlätta så mycket för sig själva som möjligt. Jag läste i Illustrerad Vetenskap för ett litet tag sedan att man håller på att ta fram ett piller som skulle utsöndra de kemiska ämnen musklerna utsöndrar vid fysisk aktivitet för ökat välbefinnande. Dessa piller skulle i första hand vara till personer som absolut inte kan utföra någon fysisk aktivitet, men låt oss vara realistiska här: hur lång tid skulle det inte ta innan någon fick upp ögonen för den enorma vinstpotential som ligger hos lata människor som vill få ut den tillfredsställda känslan av att ha tränat – utan att ha lyft ett finger?

 

Körsångare


Har du någonsin sett en kör sjunga? Det är speciellt, minst sagt. Det är som att titta på folk som är i extas. De stirrar blint på den som agerar körledare och ser alla jätteglada ut, nästan fanatiskt engagerade. Jag kan inte tänka mig att det är äkta. Borde de inte kunna låtarna så bra och ha sjungit så mycket med varandra tidigare att de vet hur de ska sjunga och när?

 

Clowner


Vem kan se på en clown och faktiskt tycka att den är rolig? En clown är inte rolig och jag misstänker att avsikten från början inte var att roa folk. Officiellt är clownen en narr, en person som mer eller mindre självförnedrande har som uppgift att roa folk. Jag tror dock att det inofficiellt finns en organisation hos clownerna där de planerar att med brutalt våld ta över världen. Jag misstänker också att de äter barn och hundvalpar, och använder kattungar som servetter.

 

Människor som gör en prick över ett stort ”i”


Jag har sett det tusentals gånger och det stör mig till tusen varenda gång. Inte bara är det fel, det ser dessutom obildat ut eftersom det är något som små barn har för tendens att göra.

 

Ett exempel på sammanhang i vilket jag har sett det rubricerade är en föreläsning. Där var rubriken skriven med stora bokstäver, och mitt i allt var det en prick över ett ”i”. Direkt tappade jag förtroendet för föreläsarens seriositet. Naturligtvis är det något av en fördom, och det ska jag vara först att erkänna, men den är ganska berättigad i detta fall.

 

För att framföra ett seriöst budskap bör man i min mening vara väldigt noga med att se till att det inte förekommer stavfel som är för uppenbara och att man till exempel inte använder prickar över stora ”i”.

 

Att man firar högtider genom att supa sig redlös


Logiken i denna företeelse är obefintlig. Det känns inte sunt rent mentalt att fira en högtid, som till exempel midsommar, genom att supa sig fullständigt redlös. Jag tror snarare att det handlar om att söka allmänt vedertagna ursäkter till supandet.

 

Den som sitter hemma och super sig full, ensam, på kvällarna klassas som hobbyalkoholist och anses av allmänheten lida av sociala störningar.

 

Den som inte är ute med polare och super sig full på midsommar, utan istället sitter hemma med familjen eller ensam, klassas som avvikande och anses av en stor del av allmänheten lida av sociala störningar.

 

Som tur är känner jag att samhället börjar komma ifatt min attityd gentemot drickande. Fortfarande är det många som tycker att ”det är klart att du ska dricka”, och dessa individer tycker jag kan hänga sig om de inte respekterar mitt beslut, men andelen som förstår och respekterar det har ökat.


En dag...

När det går bra för mig i livet vet jag vad jag ska ha för bil. Det är givet. Bra power och miljövänligt. Kan det bli mycket bättre?

En elbil med 313hk, vridmoment på 4500 Nm och topphastighet om 200 km/h. I like. Jag ska ha, men först bör jag tjäna lite pengar eftersom den lär kosta runt en miljon. Men med mina framtidsplaner så är en miljon småpotatis.Det kunde varit värre

Sverige, och i synnerhet SJ och SL har en hel del att lära av den stora björnen i öst.Bloggdesign|Dessan