Blind idealism

En amerikansk herre vid namn Terry Jones planerar att anlägga ett bokbål på nioårsdagen av terrorattacken den elfte september. Denne herre råkar även vara pastor. Hans församling är starkt antimuslimsk, så det är inte vilka böcker som helst de ska bränna. Istället för att ta matteböcker tänker de bränna koraner.

Det här känns ganska korkat. De anser att islam härstammar från djävulen och att alla muslimer således är onda. I rättskaffenhetens tecken bestämmer de sig därför att elda upp muslimernas heliga skrift. Känns inte argumentet lite ihåligt?

Om man tänker sig att herren Jones tycker att samtliga muslimer i världen är onda eftersom de representerar djävulens religion och eldar upp deras koran, vad får honom att tro att det på något plan, överhuvudtaget, kan ge någon positiv effekt?

Jag ser framför mig hur det kan komma att bli. Risken är att "the shit hits the fan" och allt brakar loss. Kristendomen med USA i spetsen är inte speciellt populärt i många muslimers ögon, och det här lär inte göra saken bättre.

Religion i sig är inte farligt. Det är de religiösa människorna som är farliga när det blir på det här sättet. Självklart är muslimerna onda, det var ju judarna också och se hur det gick. Självklart är kristna onda i muslimernas ögon när de dumma jävlarna bränner heliga skrifter.

Är det verkligen så fruktansvärt svårt att tänka längre än näsan räcker?

Kommentarer
Postat av: bella

Bra skrivet Micke! Kunde väl inte sagt det bättre själv :)Hoppas du haft en bra helg!

2010-09-20 @ 21:21:23
URL: http://issie.blog.com
Postat av: bella

Done! :)

2010-10-01 @ 14:37:07
URL: http://issies.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Bloggdesign|Dessan