Solidaritet

Jag vet att jag skrivit om det förut, men tydligen hade jag inte tillräcklig genomslagskraft eftersom problemet kvarstår. Stämmer min syn på mänskligheten är det ett problem som alltid kommer att kvarstå så länge inget drastiskt med historiska anknytningar görs.

 

Jag tycker att det är rent motbjudande att se hur folk beter sig. Inte nog med att många, många hostar och är sjuka nu för tiden – de gör det dessutom helt ohämmat. Man undrar många saker. Jag är absolut inte perfekt, framför allt inte efter min verbala fadäs nu senast, men jag känner mig ändå så ”Übermensch-aktig” när jag står och ser hur de enfaldiga brickorna beter sig.

 

En man passerade mig på bussen i eftermiddags – en buss som för övrigt var fylld till bristningsgränsen, något som är helt utanför normalbilden. I samma sekund han skulle till att passera mig drog sig hans bröstkorg spasmiskt samman och upp genom luftrören och ut genom mun- och näshåla exploderade en kaskad av bakterier och saliv. Det hela var alldeles utomordentligt äckligt.

 

Likadant är det överallt. Det spelar ingen roll om man befinner sig på buss, tåg eller tunnelbana. Det spelar heller ingen roll att man befinner sig på sin arbetsplats; inte ens där är man skyddad. Ovettiga människor verkar infiltrera varje vrå av mänsklighetens vardag.

 

Det är inte konstigt att folk blir sjuka samtidigt. Det bästa vore ett samhälle präglat av social segregering där alla sköter sig själva, i alla fall ur sjukdomsspridningssynpunkt. Eller vore det bästa kanske att massvaccinera folk? Ja just det… svininfluensan. Det gick ju sådär.

 

Kanske är den bästa lösningen både minst drastisk och minst komplicerad. Kanske är det enklaste och bästa helt enkelt att inse fakta. Det vi mår bäst av är att inse att vi inte kan skydda oss från folks kiss- och bajsbakterier eller deras herpes- eller hepatitsmittade spottkavalkader i allmänna utrymmen. Vi lever i varandras äckel. Så 2000-tal.


Kommentarer
Postat av: Palle

Det är väl bra på ett sätt iaf. Kroppens immunförsvar får ju jobba lite :) Kan ju för övrigt påpeka att kör man taxi är det här vardagsmat :D

2010-09-07 @ 03:16:13
URL: http://apalle.blogg.se/
Postat av: bella

Jaa, klart jag kommer ha, förhoppningsvis jobbar jag på samma företag, ( håller tummarna just nu för en flytt till annan ort ) och då har jag förmodligen semester :) Då jävlar Micke kör vi!

2010-09-07 @ 20:13:34
URL: http://issie.blog.com
Postat av: bella

Jaa, klart jag kommer ha, förhoppningsvis jobbar jag på samma företag, ( håller tummarna just nu för en flytt till annan ort ) och då har jag förmodligen semester :) Då jävlar Micke kör vi!

2010-09-07 @ 20:26:51
URL: http://issie.blog.com
Postat av: bella

dubbelpost :) sry

2010-09-07 @ 20:28:56
Postat av: bella

Jag var tvungen att googla sidan, har haft det där i utkast

länge :) Haft en bra helg ?http://helutveckling.dinstudio.se/empty_18.htmldär är sidan förresten..

2010-09-07 @ 22:40:17
URL: http://issie.blog.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Bloggdesign|Dessan