Vem är han?

På perrongen står en man klädd i svart kostym. Hans bakåtslickade hår har en fettigt glansig lyster och i hans panna tränger en svettdroppe igenom hudens porer. Till vänster bredvid honom på marken står en synbart välanvänd svart portfölj och över hans högra arm hänger en svart rock, medan det i hans vänstra hand mellan tummen, pekfingret och långfingret vilar en kubansk cigarr. Bakom de runda, svarta solglasögonen döljer sig ett par bruna kisande ögon, och överläppen pryds av en välansad mörk mustasch.

En tanke får honom att le och en perfekt vit tanduppsättning blottas. Han är inte så värst till åren, men de år han haft har tagit ut sin rätt på honom. Hans ansikte rynkas kraftigt av leendet, och strax därefter förvrids det när han hostar kraftigt.

Han rätar på sig, slätar ut kavajen, lutar huvudet bakåt och drar ett bloss på sin cigarr. Med munnen formar han en rökring av modell större och ler. Solen reflekteras i hans solglasögon och han får kisa kraftigt.

Tåget i motsatt riktning kommer in och stannar vid plattformen. Ett större antal människor stiger av och rör sig enhetligt och metodiskt mot utgången.

Han vänder sig om, fortfarande med sitt vita leende, och synar folkmassan. När han vänder sig tillbaka drar han ett sista bloss, sprätter iväg cigarren och blåser ytterligare en rökring innan han plockar upp sin portfölj och metodiskt börjar arbeta sig igenom vimlet mot sitt mål.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Bloggdesign|Dessan